Eiwitrijke brownie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Eiwitrijke brownies

Soms heb je van die dagen dat je onwijs veel zin hebt in een smeuïg stukje brownie. Deze eiwitrijke brownie is perfect voor wanneer je je energieniveau op peil wilt houden na een goede sportsessie! Je maakt het gemakkelijk met maar 5 ingrediënten.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

9 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept eiwitrijke brownies

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 45min
Totale tijd
2u 0min
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de pure chocolade toe. Meng en laat heel rustig smelten.
2
Kluts de eieren apart los, meng met de Whey Protein Vanilla Milk Flavor en de pindakaas. Haal het gesmolten chocolademengsel van het vuur en meng door het beslag. Schenk het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal en bak voor 12 min. gaar in de oven. Controleer of de brownie gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Is de prikker droog, dan is de brownie gaar.
3
Laat de brownie 30 min. buiten de koelkast afkoelen en daarna minimaal 1 uur in de koelkast voor het beste resultaat.

Tip: de brownie wordt extra smeuïg van binnen wanneer je hem 1 nacht in de koelkast laat opstijven. Mocht je de tijd hebben, is dit zeker aan te raden!

Tip: naast de Vanilla Milk Flavor zijn er nog andere smaken die je kan verwerken in de brownie. Wat dacht je van Black & White Vanilla Flavor, Dark Cookie Salted Caramel of Witte Chocolade? Meer smaken vind je op ESN. Zo wordt de brownie nét een wat gezonder recept!

Een smeuïg lekkernij waar je niet vanaf kan blijven!

Brownies zijn heerlijke, smeuïge lekkernijen die geliefd zijn bij liefhebbers van zoete lekkernijen. Deze kleine vierkante gebakjes hebben een rijke chocoladesmaak en zijn vaak gevuld met noten, chocoladestukjes of andere smaakvolle toevoegingen. Hoewel de precieze oorsprong van brownies niet volledig duidelijk is, denkt men dat ze voor het eerst werden gemaakt in de Verenigde Staten in het begin van de 20e eeuw.

Eén theorie is dat een kok per ongeluk vergat om bakpoeder toe te voegen aan een chocoladetaart, waardoor het resultaat compact en fudgy werd, precies zoals de brownie die we nu kennen. Een ander verhaal is dat een huisvrouw in de jaren 1900 chocolade aan het smelten was en per ongeluk haar taartmix met het gesmolten chocolademengsel vermengde, wat leidde tot de creatie van brownies.

Ondertussen zijn er verschillende varianten van brownies, want je kan er eigenlijk alles wel aan toevoegen. Denk aan een heerlijke Toblerone brownie met stukjes Toblerone erin verwerkt of een brownie van pure chocolade met amandelen en kersen. Knapperig vanbuiten, smeuïg vanbinnen. Liever een iets gezondere variant? Maak dan brownies van yoghurt, havermeel en kokosolie in plaats van roomboter en kristalsuiker. Of ga voor een brownie op basis van banaan met een lekkere bite van walnoten.

Of je nu houdt van de klassieke fudgy textuur of graag experimenteert met nieuwe smaken, brownies zijn een tijdloze traktatie die de zoetekauw in ons allen aanspreekt. Duik samen de keuken in en maak van zondag bakdag een brownie bakdag! Liever geen brownie, maar wel wat lekkers voor de zondag? Maak één van onze pannenkoeken recepten of maak voor de lunch een flammkuchen recept.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via