Familie Leichtmann Pizza Met Witte Asperges Op Libanees Platbrood
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Familie Leichtmann – Pizza met witte asperges op Libanees platbrood

De vele culturen die ons land rijk is, hebben heerlijke familierecepten en bijzondere verhalen. MAGGI is op zoek naar deze recepten en mooie verhalen. Deze recepten van de familie Leichtmann zijn ontstaan doordat Elly iets zocht wat haar man, die een slokdarmaandoening heeft, makkelijk tot zich kan nemen. Toen hij op een gegeven moment geen pizza meer kon eten, bleek het vervangen van de pizzabodem met flatbread dé oplossing te zijn. En het is nog ontzettend lekker ook: een echt geluksmomentje! Ga jij dit recept ook proberen?

Deze snelle pizza’s zet je in een handomdraai op tafel. Het Libanees platbrood zorgt voor een makkelijk en smaakvol alternatief voor de bodem, belegd met witte asperges, Prosciutto en eieren. Heerlijk als avondeten, maar zeker ook uitermate geschikt voor als borrelhapje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept familie leichtmann – pizza met witte asperges op libanees platbrood

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Schil de asperges en snijd 2 tot 5 cm van de onderkant. Snijd ze over de lengte door indien ze erg dik zijn. Snijd de asperges in stukken van ongeveer 3 cm en kook beetgaar.
3
Snijd de rode ui in halve ringen en de bieslook fijn. Scheur de Prosciutto in stukken. Kook ondertussen de eieren hard. Snijd of verkruimel de eieren tot kleine stukjes.
4
Smeer elk Libanees platbrood in met pizzasaus. Bestrooi de bodems met kaas en beleg het met ui, stukjes asperges en Prosciutto.
5
Bak elke pizza 4,5 min. in het midden van de oven. Bereid ondertussen de Maggi aspergesaus met een klontje boter, zoals aangegeven op de verpakking.
6
Top de pizza vlak voor het serveren af met de warme aspergesaus, het verkruimelde ei en de bieslook.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via