gado gado
Niveau
Beginner
Tijd
30 min

Gado gado bowl met taugé, komkommer en pindasaus

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Breng drie pannen met water aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Kook het ei in 6 min. zacht en laat schrikken onder koud water.
2
Maak de sperziebonen schoon en kook in 15 min. gaar en giet af.
3
Halveer ondertussen de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Snijd de kip in blokjes van 2 bij 2 cm en rijg aan de spiesjes. Verhit de olie in een pan en bak de kip in 10 min. gaar. Voeg peper en zout toe.
4
Voeg de pindakaas, kokosmelk, sambal en sojasaus toe aan een steelpan. Roer door en laat 5 min. verwarmen op laag vuur tot satésaus.
5
Pel het ei en snijd doormidden.
6
Verdeel de rijst over de kommen, gevolgd door de komkommer, boontjes, ei, kip, taugé en de kroepoek. Serveer met de pindasaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Pinda
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Indonesisch
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Bowls
Groenten
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via