Gado gado is een Indonesisch groentegerecht. Het bestaat uit een combinatie van verschillende, vaak rauwe groente in combinatie met pindasaus. Deze versie met zelfgemaakte pindasaus en cassave staat zo op tafel. Ideaal voor een doordeweekse dag!
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept gado gado bowl met taugé, komkommer en pindasaus
Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Breng drie pannen met water aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Kook het ei in 6 min. zacht en laat schrikken onder koud water.
2
Maak de sperziebonen schoon en kook in 15 min. gaar en giet af.
3
Halveer ondertussen de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Snijd de kip in blokjes van 2 bij 2 cm en rijg aan de spiesjes. Verhit de olie in een pan en bak de kip in 10 min. gaar. Voeg peper en zout toe.
4
Voeg de pindakaas, kokosmelk, sambal en sojasaus toe aan een steelpan. Roer door en laat 5 min. verwarmen op laag vuur tot satésaus.
5
Pel het ei en snijd doormidden.
6
Verdeel de rijst over de kommen, gevolgd door de komkommer, boontjes, ei, kip, taugé en de kroepoek. Serveer met de pindasaus.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment