Breng drie pannen met water aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Kook het ei in 6 min. zacht en laat schrikken onder koud water.
2
Maak de sperziebonen schoon en kook in 15 min. gaar en giet af.
3
Halveer ondertussen de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Snijd de kip in blokjes van 2 bij 2 cm en rijg aan de spiesjes. Verhit de olie in een pan en bak de kip in 10 min. gaar. Voeg peper en zout toe.
4
Voeg de pindakaas, kokosmelk, sambal en sojasaus toe aan een steelpan. Roer door en laat 5 min. verwarmen op laag vuur tot satésaus.
5
Pel het ei en snijd doormidden.
6
Verdeel de rijst over de kommen, gevolgd door de komkommer, boontjes, ei, kip, taugé en de kroepoek. Serveer met de pindasaus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.