Garnalen Poffertjes Met Takoyaki Saus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Hartige garnalen poffertjes met takoyaki saus

In dit heerlijke recept geven wij een twist aan de typisch Nederlandse poffertjes. Deze poffertjes zijn namelijk geïnspireerd op de Japanse takoyaki. De hartige poffertjes met garnalen en lente-ui worden geserveerd met een zelfgemaakte takoyaki saus.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigheden

Recept hartige garnalen poffertjes met takoyaki saus

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg de eieren en visbouillon toe. Klop het mengsel tot een egaal beslag zonder klonten. Voeg driekwart van de garnalen en de lente-ui toe en meng dit door het beslag. Bewaar de overige garnalen en lente-ui voor de topping.
2
Verhit een poffertjespan en vet in met roomboter. Schenk het beslag in de poffertjespan en bak de poffertjes in 3 min. gaar. Draai ze om en bak de andere kant goudbruin.
3
Meng ondertussen de ketchup, worcestersaus, oestersaus en honing door elkaar. Serveer de warme poffertjes met de mayonaise en zelfgemaakte takoyaki saus. Top de poffertjes af met de garnalen en lente-ui.

Wat is takoyaki?

Takoyaki is een Japanse streetfood snack, oorspronkelijk afkomstig uit Osaka. Het zijn kleine, ronde ballen gemaakt van een beslag van bloem, dashi bouillon, ei en stukjes inktvis. Takoyaki wordt bereid in een speciale pan en geserveerd met een verscheidenheid aan toppings zoals mayonaise, bonito flakes en groene uien.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Selderij
  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via