Loempia’s maken zonder te frituren? Jazeker, deze loempia’s maken we in de oven. Lekker krokant en goed gevuld met garnalen, groenten en glasmie. Glasmie is een halfdoorzichtige, dunne noedel die veel wordt gebruikt in loempia’s.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Garnalen loempia’s uit de oven
Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het filodeeg uit de diepvries en laat het onder een vochtige theedoek ontdooien. Snijd de rode peper en knoflook fijn en halveer de garnalen. Meng de rode peper, knoflook, ketjap, garnalen en sambal door elkaar.
2
Snijd de spitskool en wortel in dunne reepjes en snijd de paprika in kleine blokjes. Bereid de glasmie volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
3
Verhit een wokpan en wok de garnalen met het mengsel met de rode peper en ketjap, paprika en wortel 2 min. Voeg de taugé en spitskool toe en wok nog 1 min. mee. Giet het geheel af en laat afkoelen. Roer de glasmie door het groenten-garnalenmengsel. Klop een ei los en zet apart.
4
Leg een vel filodeeg als een ruit op een snijplank, met een punt naar je toe. Leg 4 cm van de kant een strook vulling van ongeveer 2 cm breed en 6 cm lang. Vouw de onderste punt over de vulling en rol de vulling een slag om. Vouw nu de twee punten over de vulling heen. Rol de loempia op tot de laatste 4 centimeter aan de bovenkant overblijft. Besmeer de bovenste punt in met ei en rol de loempia op. Smeer de buitenkant van de loempia in met ei. Herhaal dit bij de overige loempiavellen.
5
Leg de loempia's op een met bakpapier bedekte bakplaat. Plaats de loempia’s 30 min in de oven. Draai de loempia na 15 minuten om en besmeer ook deze zijde met ei.
Tip: serveer de loempia’s met een frisse salade.
Hi, wanneer je aan de slag gaat met het recept, kan je de loempia's vóór het bakken invriezen. De ongebakken loempia's blijven dan 3 maanden houdbaar.
Wanneer je ze uit de vriezer haalt, kan je ze afbakken!
Groetjes,
Lotte
M
Monique4 aug 2023
Kun je de loempia's van te voren maken en later afbakken?
L
Lotte van Eatertainment4 aug 2023
Hi Monique,
De loempia's kun je van te voren maken en later afbakken, zet ze dan tot gebruik in de koelkast. Zorg er wel voor dat ze niet tegen en/of op elkaar liggen, anders blijven de loempia's tegen elkaar aanplakken en scheurt het deeg!
Groetjes,
Lotte
F
Fiene21 feb 2021
Merci, ik ga aan de slag.
Fiene
D
Diny19 feb 2021
Hoe vouw ik de loempia dicht? Kom er niet uit
J
Jennifer van Eatertainment19 feb 2021
Hi Diny,
We vouwen de loempia als een envelop. Begin met een puntje over de vulling naar binnen vouwen, daarna zijkantjes naar binnen vouwen (vorm lijkt op een open envelop) en dat wikkel je om je vulling heen.
Is jouw vraag hiermee beantwoord?
Groet,
Jennifer
F
Fiene19 feb 2021
Moeten de loempia’s los in de oven of ineen schaal? Het wokken moet zonder olie?
J
Jennifer van Eatertainment19 feb 2021
Hi Fiene,
De loempia's mogen op een met bakpapier bedekte bakplaat gelegd worden. Wokken doen we zonder olijfolie omdat er wat vocht uit de garnalen komt.
Veel kookplezier!
Groet,
Jennifer
F
Fiene20 feb 2021
Nog bedankt voor het vorige antwoord!
En welk type ketjap wordt bedoeld?
Alvast bedankt en groet!
Fiene
M
Marie Van Eatertainment20 feb 2021
Hi Fiene,
Ik zou gaan voor de Ketjap Manis.
Veel kookplezier!
Groet, Marie
I
Ina Soek19 feb 2021
Goede middag welke garnalen voor dit recept?
L
Lisa van Eatertainment19 feb 2021
Hi Ina,
Wij hebben voor dit recept gepelde roze garnalen gebruikt!
Groet,
Lisa
Vind je dit leuk?
Reacties
Plaats nieuwe reactie
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment