Gebakken Bloemkool Met Appel En Brie
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gebakken bloemkool met appel en brie

Zet een heerlijk gerecht op tafel met ons recept voor gebakken bloemkool met appel en brie. Zoet, zout, hartig én fris: wij zijn fan van deze verrassende combinatie van smaken!

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gebakken bloemkool met appel en brie

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
20 min
1
Breng ruim water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes, kook in 5 minuten gaar en giet af.
2
Verhit een koekenpan zonder olie en bak hierin de spekreepjes uit. Ris de blaadjes van de tijm. Voeg de bloemkoolroosjes, tijm en 1/3 deel olijfolie toe aan de koekenpan en bak op hoog vuur ca. 3 minuten totdat de bloemkoolroosjes mooi goudbruin van kleur zijn.
3
Snijd de appels en brie in blokjes. Meng de witte wijnazijn, honing, mosterd en 2/3 deel olijfolie tot een dressing. Breng extra op smaak met peper en zout. Schep appel, brie en het bloemkool-mengsel door elkaar en schenk hier de dressing over.
4
Garneer de bloemkoolsalade met de pecannoten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Pinda
  • Melk
  • Noten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via