In samenwerking met:
gebraden fortune kip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Bevat vlees
Bevat kip

Gebraden ‘fortune’ kip met oestersaus

Het geheim van deze gebraden ‘fortune’ kip? Premium oestersaus! Ontzettend makkelijk om te maken en na het braden heb je heerlijke malse kip. Deze Aziatische klassieker moet je proberen voor het Aziatisch nieuwjaarsfeest.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gebraden ‘fortune’ kip met oestersaus

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
4u 15min
Totale tijd
4u 30min
Kookmodus
1
Giet 4/6 van de premium oestersaus over de kip. Wrijf de marinade in over de hele buitenkant en de binnenkant van de kip en laat minimaal 3 uur marineren.
2
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Leg de kip in een diepe braadslede, dek af met aluminiumfolie en bak hem gedurende 45 min.
3
Verwijder de folie en bestrijk de kip met de overige premium oestersaus. Voeg het water toe in de braadslede en bak 10 min.
4
Bedruip de kip met de saus uit de braadslede en bak de kip nog eens 10 min. of tot de kip goudbruin en krokant is.
5
Laat de kip 10 min. staan voor het serveren.

Tip: serveer bij de gebraden kip met oestersaus gebakken aardappeltjes en groene groenten om het gerecht compleet te maken.

De lekkerste Aziatische recepten met kip

Aziatische keukens staan bekend om hun rijke smaken en exotische kruiden. Een populair ingrediënt in Aziatische recepten is kip. Of het nu gaat om de pittige smaken van de Thaise keuken, de verfijnde smaken van de Japanse keuken of de aromatische kruiden van de Indiase keuken, kip wordt op verschillende manieren bereid en gecombineerd met diverse smaakmakers.

Probeer bijvoorbeeld eens de smaakvolle kip teriyaki. Marineer sappige stukjes kipfilet in een mengsel van sojasaus, mirin, sake, suiker en knoflook. Bak de gemarineerde kip tot het goudbruin en gaar is. Voor de finishing touch besprenkel je de kip met extra teriyakisaus en serveer je deze lekkernij met gestoomde rijst en knapperige gestoomde groenten.

Ook lekker om te proberen is de Thaise klassieker, tom kha kai, een kokossoep met kip. Kook kippenbouillon met kokosmelk, voeg citroengras, galangal, champignons en kipfilet toe. Breng op smaak met vissaus, limoensap en rode peper naar smaak. Garneer met verse koriander en serveer met gestoomde jasmijnrijst voor een perfect gebalanceerde maaltijd.

Als je van intense kruiden houdt, probeer dan eens kip tandoori. Marineer sappige kippenbouten in een mengsel van yoghurt, garam masala, komijn, koriander, knoflook en gember. Gril de gemarineerde kip tot ze gaar zijn en een rokerige smaak hebben. Serveer met versgebakken naanbrood en een verfrissende muntsaus voor een onmiskenbaar Indiase smaakbeleving.

Probeer een van deze heerlijke Aziatische recepten met kip en laat je verrassen! Experimenteer met verschillende kruiden en specerijen om je eigen unieke draai te geven aan deze heerlijke gerechten. Of je nu een liefhebber bent van pittig, zoet, zuur of umami, Aziatische keukens bieden een breed scala aan mogelijkheden om van kip een onvergetelijke maaltijd te maken.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?