Naast het vlees of de vis ook schitteren met je groenten tijdens het kerstdiner? Maak dan deze gegrilde rode kool met honing hazelnoten. De marinade brengt de rode kool goed op smaak en de honing hazelnoten zorgen voor een lekkere crunch.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Recept gegrilde rode kool met honing hazelnoten
Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de rode kool in plakken van 1 cm dik en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
2
Maak een marinade van olijfolie, za’tar kruiden, maple siroop en balsamico. Roer goed door en bestrijk de plakken rode kool hiermee. Plaats de rode kool in de oven voor 45 min.
3
Verhit de hazelnoten in een pannetje en voeg de honing toe. Roer regelmatig door. Haal de hazelnoten uit de pan en hak in stukken.
4
Serveer de rode kool met geraspte Parmezaanse kaas, de gebakken hazelnoten en breng op smaak met peper en zout.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment