Gegrilde rodekool met honing hazelnoten
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gegrilde rode kool met honing hazelnoten

Naast het vlees of de vis ook schitteren met je groenten tijdens het kerstdiner? Maak dan deze gegrilde rode kool met honing hazelnoten. De marinade brengt de rode kool goed op smaak en de honing hazelnoten zorgen voor een lekkere crunch.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gegrilde rode kool met honing hazelnoten

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
55 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de rode kool in plakken van 1 cm dik en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
2
Maak een marinade van olijfolie, za’tar kruiden, maple siroop en balsamico. Roer goed door en bestrijk de plakken rode kool hiermee. Plaats de rode kool in de oven voor 45 min.
3
Verhit de hazelnoten in een pannetje en voeg de honing toe. Roer regelmatig door. Haal de hazelnoten uit de pan en hak in stukken.
4
Serveer de rode kool met geraspte Parmezaanse kaas, de gebakken hazelnoten en breng op smaak met peper en zout.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via