In samenwerking met:
Gekruide kippendijspiesjes met hasselback aardappelen van de BBQ
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 15min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gekruide kippendijspiesjes met hasselback aardappelen van de BBQ

Gepofte hasselback aardappel van de BBQ met rozemarijn en knoflook, geserveerd met een spies van gekruide kippendij en een saus van yoghurt en kerrie. De saus van yoghurt en kerrie zorgt voor een perfecte samenhang tussen de aardappel en de gekruide kippendij spies!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gekruide kippendijspiesjes met hasselback aardappelen van de bbq

Bereidingstijd
1u 15min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 15min
1
Was de aardappelen en snijd in plakjes van 5 mm, zorg ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt. Je kan er 2 satéprikkers naast leggen om dit te voorkomen.
2
Pel de knoflook en ris de blaadjes rozemarijn van de takjes. Voeg dit samen met de olijfolie toe aan de staafmixer en maal fijn.
3
Steek de barbecue aan. Maak een pakket van aluminiumfolie en leg de aardappelen op de folie. Verdeel hier de knoflookolie overheen, vouw dicht en leg de aardappelen voor 50-55 min. op de barbecue of tot gaar.
4
Snijd ondertussen de kippendij in repen van 2 cm dik en marineer dit met de Verstegen Kruidenmix voor Kip, zet dit in de koelkast tot verder gebruik.
5
Hak de peterselie fijn en snijd de bosui in dunne ringen. Meng de peterselie vervolgens door de yoghurt met de Verstegen Kerriepoeder, Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout.
6
Rijg de kippendij aan de satéprikkers en leg deze op de barbecue wanneer de aardappelen ongeveer nog 12 min. op de barbecue moeten.
7
Serveer de kipspiesjes met de hasselback aardappelen en yoghurtsaus. Garneer de hasselback aardappelen af met de bosui.

Tip: leg houten satéprikkers voor gebruik eerst 10 minuten in lauwwarm water voordat je de kip erop rijgt. Zo verbranden ze minder snel op de BBQ!

Variatietip: de hasselback aardappelen kunnen ook gegaard worden in de oven wanneer je sneller wilt barbecueën. Leg de aardappelen dan in een ovenschaal en verdeel hier de rozemarijnolie overheen. Zet de aardappelen in een voor verwarmde oven op 200°C voor 45 minuten tot goudbruin en gaar.

Aan de slag met aardappelen

Aardappelen zijn een veelzijdige en geliefde groente die op verschillende manieren kunnen worden bereid. Een populaire bereidingswijze is het maken van hasselback aardappelen. Deze aardappelen worden in dunne plakjes gesneden, maar niet helemaal doorgesneden, zodat ze nog aan elkaar vast blijven zitten. Vervolgens worden ze gebakken in de oven, waardoor de plakjes knapperig worden aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Hasselback aardappelen zijn een heerlijk bijgerecht en zien er bovendien prachtig uit.

Een andere favoriete manier om aardappelen te bereiden is door er puree van te maken. De aardappelen worden gekookt tot ze zacht zijn en daarna gestampt of gepureerd. Vaak wordt er boter, melk of room toegevoegd om de puree romig te maken. Puree is een klassiek bijgerecht dat perfect past bij vleesgerechten, zoals stoofschotels of gebraden vlees. Het is ook een basis voor andere gerechten, zoals aardappelkroketjes of aardappelpannenkoekjes.

Naast deze bereidingswijzen zijn er nog talloze andere manieren om aardappelen te bereiden, zoals frietjes, gebakken aardappelen, aardappelsalade, aardappelgratin en meer. Aardappelen zijn niet alleen smaakvol, maar ook voedzaam en veelzijdig. Ze vormen een belangrijk onderdeel van de keukens over de hele wereld en bieden eindeloze mogelijkheden voor heerlijke gerechten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via