Zalm Preischotel Met Gebakken Aardappelen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalm-preischotel met gebakken aardappelen

Met ovenschotels kun je alle kanten op. Van een makkelijke traybake tot een schotel die je zo in de oven zet. Het fijne van dit recept is dat je slechts een paar minuten in de keuken hoeft te staan. Daarna zet je de zalm-preischotel in de oven, maak de aardappelen en je bent klaar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept zalm-preischotel met gebakken aardappelen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de prei in ringen en spoel onder stromend water. Snijd de bleekselderij in boogjes van ongeveer 1 cm breed. Pluk de blaadjes dragon en hak grof.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de preiringen 2 min. aan. Voeg de bleekselderij toe en bak 2 min. mee. Voeg de mascarpone, mosterd en dragon toe en warm 1 min. door, tot de mascarpone vloeibaar is.
3
Snijd de zalm in stukken van ongeveer 3 cm en verdeel over een ovenschaal. Schep het preimengsel op de zalm. Bak het geheel 15 min. in de oven.
4
Bereid ondertussen de aardappeltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pluk de takjes dille.
5
Serveer de zalm-preischotel met de aardappelpartjes. Maak het gerecht af met dille.

De subtiele smaak van prei

Prei is een veelzijdige groente die het hele jaar door verkrijgbaar is, maar vooral in de herfst en winter is het op zijn best. Dat maakt niet weg dat je ook in de lente en zomer kunt genieten van deze heerlijke groente. Prei heeft een milde uiensmaak en is rijk aan vezels, vitamine C en K, foliumzuur en mineralen zoals ijzer en calcium. Zowel het witte als het groene deel zijn eetbaar, en vooral het groene deel zit vol met voedingsstoffen. Het is daarom een ​​gezonde keuze voor een evenwichtig dieet.

Prei kan op verschillende manieren worden verwerkt in gerechten. Het wordt vaak gebruikt in soepen en stoofschotels, maar kan ook worden gegrild, gestoomd of gebakken. Een heerlijk en eenvoudig gerecht is deze zalm-preischotel. Snijd de prei in ringen, maak een lekkere saus van mascarpone en verdeel samen met de zalm in een ovenschaal. Ook lekker om te proberen is gestoofde prei met aardappel en kabeljauw. De prei wordt gestoofd in boter en kookroom, waardoor de smaken er helemaal intrekken en de prei heerlijk zacht van smaak én textuur wordt.

Prei is ook een goede vervanger voor ui in veel recepten, vooral voor mensen die niet van de sterke smaak van ui houden. Door de subtiele smaak van prei kan het in veel gerechten worden verwerkt zonder de smaak te overheersen.

Kortom, prei is een gezonde en smakelijke groente die veelzijdig is in de keuken en zeker de moeite waard is om eens uit te proberen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via