Gekruide kippendijspiesjes met hasselback aardappelen van de BBQ
Bereidingstijd
1u 15min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 15min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Was de aardappelen en snijd in plakjes van 5 mm, zorg ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt. Je kan er 2 satéprikkers naast leggen om dit te voorkomen.
2
Pel de knoflook en ris de blaadjes rozemarijn van de takjes. Voeg dit samen met de olijfolie toe aan de staafmixer en maal fijn.
3
Steek de barbecue aan. Maak een pakket van aluminiumfolie en leg de aardappelen op de folie. Verdeel hier de knoflookolie overheen, vouw dicht en leg de aardappelen voor 50-55 min. op de barbecue of tot gaar.
4
Snijd ondertussen de kippendij in repen van 2 cm dik en marineer dit met de Verstegen Kruidenmix voor Kip, zet dit in de koelkast tot verder gebruik.
5
Hak de peterselie fijn en snijd de bosui in dunne ringen. Meng de peterselie vervolgens door de yoghurt met de Verstegen Kerriepoeder, Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout.
6
Rijg de kippendij aan de satéprikkers en leg deze op de barbecue wanneer de aardappelen ongeveer nog 12 min. op de barbecue moeten.
7
Serveer de kipspiesjes met de hasselback aardappelen en yoghurtsaus. Garneer de hasselback aardappelen af met de bosui.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.