Gestoomde Oesterij oester met Tomasu, sjalot en gember
Niveau
Gevorderd
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gestoomde Oesterij oester met Tomasu, sjalot en gember

Deze warme bereiding van oesters met Aziatische ingrediënten en Nederlandse Tomasu sojasaus is niet alleen bijzonder door zijn spectaculaire smaken, maar ook door de mogelijkheid van verschillende bereidingen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Benodigdheden

Recept gestoomde oesterij oester met tomasu, sjalot en gember

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de sjalot fijn, verwijder de schil van de gember en snijd deze in blokjes van 5 mm. Snijd het groene deel van de bosui in dunne ringen.
2
Meng de sjalot, gember en bosui met de sojasaus en zonnebloemolie in een pan. Verwarm dit 5 min. op laag vuur totdat de sojasaus lauwwarm is.
3
Open de oesters door de oester met de bolle kant naar beneden vast te houden of op een theedoek te leggen. Steek met een oestermes aan de smalle kant van de oester tussen de schelpen in en draai licht. Verplaats vervolgens het mes voorzichtig tussen de schelpen naar de zijkant en snijd de oester los. Verwijder de bovenkant van de schelp, haal het mes vervolgens voorzichtig onder de oester door zodat ook de onderste sluitspier doorgesneden wordt en draai de oester om in de schelp. Verwijder het eventuele gruis van de oester en giet een klein beetje van het vocht uit de schelp.
4
Schep 1 el van het gember-sojasaus mengsel in iedere oester en leg deze in een stoommandje. Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng dit aan de kook, zet hier het stoommandje met de oesters op en laat stomen voor 5 min. totdat de oesters gaar zijn.
5
Snijd ondertussen de limoen in 6 partjes en serveer deze bij de gestoomde oesters.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via