gevulde koolrabi
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde koolrabi met mozzarella en cheddar

Koolrabi is een fantastische zomergroente. In combinatie met verschillende smeltkazen is deze verrukkelijk. Het zachte van de mozzarella en het pittige van de cheddar passen goed bij elkaar. Heerlijk om uit te lepelen! Serveer dit gerecht met brood en sperziebonen voor een volwaardige maaltijd. Los is de koolrabi lekker als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gevulde koolrabi met mozzarella en cheddar

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Zet de oven op de gratineerstand op 190°C. Zet ondertussen een pan met water op en breng het water aan de kook.
2
Verwijder het loof van de koolrabi en was af onder koud water. Kook de koolrabi in zijn geheel voor 35-40 min. met de deksel op de pan. De koolrabi moet zacht zijn geworden. Als er met een mesje in gestoken wordt moet deze makkelijk in te prikken zijn.
3
Haal de koolrabi’s uit het water en laat eventjes afkoelen. Snijd het topje eraf.
4
Hol de koolrabi voor 1/3 uit met een lepel.
5
Breng ondertussen nog een pan met water aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd in stukjes van 2 cm. Kook de sperziebonen in 6-8 min. beetgaar. Spoel af onder koud water. Laat staan.
6
Veeg de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd in stukjes van 3 cm. Verhit een pan met olijfolie en bak de oesterzwammen hier even in mee tot ze beginnen te kleuren.
7
Hak ondertussen de peterselie fijn. Breng de oesterzwammen op smaak met peper, zout, nootmuskaat en 3/5 deel fijngehakte peterselie.
8
Vul de koolrabi voor 2/3 deel met het oesterzwammen mengsel. Verdeel de mozzarella en cheddar over de bovenkant. Verdeel de resterende oesterzwammen over de bovenkant. Vul de koolrabi’s en zet in de oven voor 3 min. iets boven het midden van de oven.
9
Snijd het stokbrood in plakjes en serveer samen met de sperziebonen. Garneer de koolrabi met de overige peterselie.
Xipella_wijn

Welke wijn bij koolrabi: Witte wijn

De Clos Montblanc Xipella is een prachtige lokale blend van de druivenrassen Parellada, Macabeu en Sauvignon Blanc. Het fruit is afkomstig van de kleihoudende gronden in Conca de Barbera. Een wijn met veel fris geel fruit in de neus. In de mond veel vulling, frisheid maar ook lengte! Fantastisch bij dit gerecht met koolrabi. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan.

Wat eet je van de koolrabi?

Van de koolrabi wordt meestal de knol gegeten, die een milde, zoete smaak heeft en zowel rauw als gekookt kan worden gegeten. De bladeren van de koolrabi kunnen ook worden gegeten, bijvoorbeeld in een salade.

Hoe smaakt koolrabi?

Koolrabi heeft een milde, zoete smaak die enigszins lijkt op die van broccoli of selderij. Het vruchtvlees is knapperig en sappig en kan zowel rauw als gekookt worden gegeten. De smaak kan ook enigszins variëren afhankelijk van de bereidingswijze en de toevoeging van kruiden en specerijen.

Hoe lang moet koolrabi koken?

Koolrabi moet best een tijdje koken. Een hele koolrabi, zoals in dit recept, moet 35 – 40 minuten koken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via