Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen op een rooster.
2
Zet de oven op de gratineerstand op 190°C. Zet ondertussen een pan met water op en breng het water aan de kook.
3
Verwijder het loof van de koolrabi en was af onder koud water. Kook de koolrabi in zijn geheel voor 35-40 min. met de deksel op de pan. De koolrabi moet zacht zijn geworden. Als er met een mesje in gestoken wordt moet deze makkelijk in te prikken zijn.
4
Haal de koolrabi’s uit het water en laat eventjes afkoelen. Snijd het topje eraf.
5
Hol de koolrabi voor 1/3 uit met een lepel.
6
Breng ondertussen nog een pan met water aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd in stukjes van 2 cm. Kook de sperziebonen in 6-8 min. beetgaar. Spoel af onder koud water. Laat staan.
7
Veeg de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd in stukjes van 3 cm. Verhit een pan met olijfolie en bak de oesterzwammen hier even in mee tot ze beginnen te kleuren.
8
Hak ondertussen de peterselie fijn. Breng de oesterzwammen op smaak met peper, zout, nootmuskaat en 3/5 deel fijngehakte peterselie.
9
Vul de koolrabi voor 2/3 deel met het oesterzwammen mengsel. Verdeel de mozzarella en cheddar over de bovenkant. Verdeel de resterende oesterzwammen over de bovenkant. Vul de koolrabi’s en zet in de oven voor 3 min. iets boven het midden van de oven.
Reacties
Plaats nieuwe reactie