Koolrabi is een fantastische zomergroente. In combinatie met verschillende smeltkazen is deze verrukkelijk. Het zachte van de mozzarella en het pittige van de cheddar passen goed bij elkaar. Heerlijk om uit te lepelen! Serveer dit gerecht met brood en sperziebonen voor een volwaardige maaltijd. Los is de koolrabi lekker als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue.
De Clos Montblanc Xipella is een prachtige lokale blend van de druivenrassen Parellada, Macabeu en Sauvignon Blanc. Het fruit is afkomstig van de kleihoudende gronden in Conca de Barbera. Een wijn met veel fris geel fruit in de neus. In de mond veel vulling, frisheid maar ook lengte! Fantastisch bij dit gerecht met koolrabi. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan.
Van de koolrabi wordt meestal de knol gegeten, die een milde, zoete smaak heeft en zowel rauw als gekookt kan worden gegeten. De bladeren van de koolrabi kunnen ook worden gegeten, bijvoorbeeld in een salade.
Koolrabi heeft een milde, zoete smaak die enigszins lijkt op die van broccoli of selderij. Het vruchtvlees is knapperig en sappig en kan zowel rauw als gekookt worden gegeten. De smaak kan ook enigszins variëren afhankelijk van de bereidingswijze en de toevoeging van kruiden en specerijen.
Koolrabi moet best een tijdje koken. Een hele koolrabi, zoals in dit recept, moet 35 – 40 minuten koken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment