Tijdens de barbecue eet je vaak veel vlees of vis, maar wat je niet mag vergeten zijn groenten. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor deze groentesticks gemaakt van onder andere bloemkool, champignons, groene asperges en perziken. Lekker met aioli en pitabroodjes!
Tip: gebruik verse perzik wanneer deze in het seizoen is, dat maakt het gerecht nóg lekkerder.
Barbecueën is voor veel mensen een populaire zomeractiviteit. Het is een geweldige manier om vrienden en familie samen te brengen en te genieten van heerlijk eten. Maar wat als je vegetariër bent en geen vlees eet? Gelukkig zijn er veel heerlijke vegetarische opties voor de barbecue die net zo lekker en bevredigend zijn als vleesgerechten.
Een van de gemakkelijkste en meest populaire vegetarische opties is de vegetarische burger. Er zijn veel verschillende soorten vegetarische burgers verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, van groenteburgers tot zwarte bonenburgers. Je kunt ook je eigen burgers maken van quinoa, champignons, linzen of kikkererwten.
Groenten zijn ook geweldige opties voor de barbecue. Snijd groenten zoals courgette, aubergine, paprika, champignons en ui in dikke plakken en gril ze tot ze zacht en smaakvol zijn. Je kunt ook kebabs maken met groenten en stukjes tofu of tempeh. Maïskolven zijn ook geweldig voor de barbecue. Laat de schil eraan zitten en gril ze direct op de barbecue. Bestrijk ze met boter of kies voor een zoete marinade van komijn, kaneel, paprikapoeder, koriander en chili.
Naast de gebruikelijke sauzen voor vlees, zijn er ook veel vegetarische opties beschikbaar. Denk aan guacamole, hummus, tzatziki of een frisse yoghurtdip. Serveer deze dips met stukjes brood of rauwkost.
Ten slotte mag je een frisse salade niet te vergeten! Een salade is een perfecte aanvulling op de warme barbecuegerechten. Kies voor een klassieke groene salade, of probeer een quinoa- of parelcouscoussalade met geroosterde kikkererwten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment