Vegetarische Burger Met Mediterrane Groenten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische burger met mediterrane groenten

Geniet van deze vegetarische burger met een mediterrane twist. De roomkaas samen met de gegrilde groenten zorgen voor een echt feestje op je bord. Dat wordt smullen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische burger met mediterrane groenten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Kneed het vegetarische gehakt en vorm er burgers van. Met een serveerring kun je er mooie ronde burgers van maken. Gebruik de bolle kant van een lepel om het gehakt aan te drukken in de ring.
2
Zet de koekenpan op middelhoog vuur en verwarm wat olie in de pan. Bak de burgers ongeveer 4 min. aan beide kanten totdat ze gaar zijn.
3
Zet intussen de grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de gesneden aubergine en courgette met wat olijfolie en grill de plakjes ongeveer 3 min. aan beide kanten totdat ze zacht zijn.
4
Snijd de broodjes open. Grill de broodjes 10 sec. in de grillpan met de opengesneden kant naar beneden. Bestrijk vervolgens beiden helften van het broodje met wat roomkaas. Leg op de onderkant een blaadje sla, gevolgd door de burger. Verdeel 2 à 3 plakjes aubergine en courgette over de burger en leg de bovenkant van het broodje erop. De overige gegrilde groenten kun je serveren als bijgerecht. Tip Voor een nog grotere smaaksensatie kun je de roomkaas ook op de net gegrilde vegetarische burger smeren in plaats van op het broodje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via