haase bluf
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Haagse bluf met amandelkoekjes en munt

Haagse bluf, een bijzondere naam voor een bijzonder lekker toetje! De naam die verwijst naar de arrogantie die Haagse mensen zouden hebben: iets groter voordoen dan dat het daadwerkelijk is. Grappig is dan ook de symboliek van het opgeklopte eiwit. Qua smaak zorgt het bessensap, de pure chocolade en de munt voor een goede balans met het eiwit. De amandelkoekjes zorgen voor een heerlijke crunch.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept haagse bluf met amandelkoekjes en munt

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Hak ¾ van amandelkoekjes grof met een mes of in een blender. De koekjes mogen nog wel wat structuur hebben. Verkruimel de resterende amandelkoekjes helemaal fijn met de mixer.
2
Maak een kom en kloppers vetvrij met citroensap. Splits het ei en klop het eiwit met het bessensap. Voeg de suiker in delen toe. Klop stijf en zorg dat alle suiker is opgenomen. Als het eiwit met de suiker stijve pieken vormt is het stevig genoeg.
3
Verdeel 1/3 van de grove amandelkoekjes over de bodem van de glazen. Voeg de helft van het schuim toe. Verdeel nog een laag van de grof gehakte koekjes over het schuim. Schep weer een laag schuim op de koekjes. Top af met de fijngemalen koekkruimels.
4
Rasp de pure chocolade over de bovenkant van de glazen. Pluk de blaadjes van het takje munt en garneer met wat blaadjes munt en bosbessen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Soja
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via