haase bluf
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Haagse bluf met amandelkoekjes en munt

Haagse bluf, een bijzondere naam voor een bijzonder lekker toetje! De naam die verwijst naar de arrogantie die Haagse mensen zouden hebben: iets groter voordoen dan dat het daadwerkelijk is. Grappig is dan ook de symboliek van het opgeklopte eiwit. Qua smaak zorgt het bessensap, de pure chocolade en de munt voor een goede balans met het eiwit. De amandelkoekjes zorgen voor een heerlijke crunch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept haagse bluf met amandelkoekjes en munt

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Hak ¾ van amandelkoekjes grof met een mes of in een blender. De koekjes mogen nog wel wat structuur hebben. Verkruimel de resterende amandelkoekjes helemaal fijn met de mixer.
2
Maak een kom en kloppers vetvrij met citroensap. Splits het ei en klop het eiwit met het bessensap. Voeg de suiker in delen toe. Klop stijf en zorg dat alle suiker is opgenomen. Als het eiwit met de suiker stijve pieken vormt is het stevig genoeg.
3
Verdeel 1/3 van de grove amandelkoekjes over de bodem van de glazen. Voeg de helft van het schuim toe. Verdeel nog een laag van de grof gehakte koekjes over het schuim. Schep weer een laag schuim op de koekjes. Top af met de fijngemalen koekkruimels.
4
Rasp de pure chocolade over de bovenkant van de glazen. Pluk de blaadjes van het takje munt en garneer met wat blaadjes munt en bosbessen.

Wat is Haagse bluf?

Haagse bluf is een zoet en luchtig nagerecht. Het bestaat uit stijf opgeklopt eiwit met suiker en bessensap. Het is erg lekker om de Haagse bluf te serveren met rood fruit of sinaasappelrasp.

Waar komt Haagse bluf vandaan?

Het spreekt al een beetje voor zich en het is al in de naam af te lezen: Den Haag. Het is verwezen naar het kleine winkelcentrum in het centrum van Den Haag.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via