Print opties

Sluiten

Zomerse halloumi salade met vijgen

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediƫnten

2 personen
Ingrediƫnten
Keukenbenodigdheden
1
Doe de rucola in een grote saladeschaal. Snijd de vijgen en snoeptomaatjes in vieren en snijd de gewassen radijsjes in dunne plakjes (het groen van de radijsjes haal je er eerst af). Strooi vervolgens de gesneden vijgen, snoeptomaatjes en radijsjes over de rucola.
2
Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitjes in ongeveer 5 min. egaal goudbruin. Zorg ervoor dat de pijnboompitjes continu in beweging zijn door te schudden met de pan of te roeren met een houten lepel. Laat de pijnboompitjes afkoelen op een bord.
3
Snijd de halloumi in gelijke plakken van ongeveer 0,5 cm. Verwarm 2/3 van de olijfolie in een grillpan en gril de halloumi 3 min. aan beide kanten tot deze goudbruin is gekleurd. Laat de halloumi iets afkoelen.
4
Meng voor de dressing de honing, de resterende olijfolie en het sap van de limoen door elkaar.
5
Strooi de afgekoelde pijnboompitjes over de rucola salade en top dit af met de plakjes halloumi. Serveer de salade met de zelfgemaakte dressing.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.