In samenwerking met:
Hartige spinaziepannenkoeken met champignons
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Hartige spinaziepannenkoeken met champignons

Ditmaal geen zoete pannenkoeken, maar hartige pannenkoeken! Spinaziepannenkoeken met ricotta, roerbakgroenten en krokant spek om precies te zijn. Een verrukkelijke maaltijd met lekker veel groenten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept hartige spinaziepannenkoeken met champignons

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakken ontbijtspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. in de oven, of tot ze krokant zijn.
2
Roer ondertussen de ricotta los en breng op smaak met peper en zout. Mix de spinazie door de melk met een staafmixer.
3
Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak de roerbakgroenten 8 min.
4
Schud ondertussen de fles pannenkoekenmix goed. Voeg de melk toe en schud 1 min. krachtig heen en weer.
5
Verhit de roomboter in een pan, voeg ¼ van het beslag toe en bak de pannenkoek aan beide kanten gaar. Leg de pannenkoek op een bord en herhaal deze stap met het overige beslag. Zorg dat de pan steeds weer goed heet is voordat je een nieuwe pannenkoek bakt.
6
Verdeel de spinaziepannenkoeken over de borden. Besmeer de pannenkoeken met de ricotta en beleg met de roerbakgroenten en het krokante spek.

Tip: verdeel wat extra tijm over de gerechten.

Zo maak je hartige pannenkoeken!

Hartige pannenkoeken kunnen worden gemaakt met een verscheidenheid aan ingrediënten om een hartige, voedzame maaltijd te creëren. Hier zijn enkele suggesties voor vullingen en toevoegingen:

  1. Kaas:
    • Geraspte kaas, zoals cheddar, mozzarella, feta of geitenkaas, voegt een heerlijke hartige smaak en romigheid toe.
  2. Groenten:
    • Gehakte groenten zoals spinazie, tomaten, champignons, paprika, uien of lente-uitjes voegen kleur, smaak en textuur toe. Deze vegan groenten pannenkoeken maken we op basis van kikkererwten met spinazie. Door het gebruik van amandelmelk maken we ze plantaardig.
  3. Kruiden en kruidenmixen:
    • Voeg gehakte kruiden toe, zoals peterselie, bieslook, tijm of basilicum, en kruidenmixen zoals knoflookpoeder, paprikapoeder of Italiaanse kruiden voor extra smaak.
  4. Vlees of vis
    • Gebakken spek, ham, kip of zelfs worst kunnen worden toegevoegd voor een hartige proteïneboost. In deze hartige Koreaanse vispannenkoek verwerken we garnalen, wat een hele lekker smaak toevoegt aan de pannenkoek.
  5. Noten en zaden:
    • Geroosterde pijnboompitten, zonnebloempitten of gehakte noten kunnen zorgen voor een knapperige textuur en extra voedingswaarde.
  6. Garnituren:
    • Serveer de hartige pannenkoeken met zure room, yoghurtsaus, salsa of avocadospread voor extra smaaklagen. Deze Japanse groentenpannenkoek serveren we met geitenyoghurt-chilisaus. Een heerlijke zelfgemaakte saus die de pannenkoek een verrukkelijke smaak geeft.

Experimenteer met verschillende combinaties om de hartige pannenkoeken aan te passen aan je smaakvoorkeuren. Het beslag zelf kan ook worden aangepast door bijvoorbeeld kruiden toe te voegen aan het beslagmengsel. Hartige pannenkoeken zijn veelzijdig en kunnen als hoofdgerecht of als bijgerecht worden geserveerd, afhankelijk van de vulling en toppings. Vind jij het belangrijk om met je voeding in balans te zijn? Ontdek dan zeker alle de gezonde recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via