Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Smelt de ongezouten roomboter in een pan. Smeer de cakevorm een beetje in met de gesmolten boter en bekleed de bodem en de lange zijkanten met bakpapier.
2
Voeg de overige gesmolten roomboter samen met ¾ van de bananen, eieren, de Verstegen Specerijenmix voor Koek & Speculaas - Glazen strooier en het Verstegen Zeezout in een blender. Blend dit tot een glad beslag. Voeg de havermout, het bakpoeder en de baking soda toe en blend tot een mooi glad beslag.
3
Spatel de pecannoten en 3/4 van het amandelschaafsel erdoorheen. Stort het beslag in de cakevorm. Snijd de overige banaan in de lengte doormidden en leg bovenop het beslag. Verdeel het overgebleven amandelschaafsel over het beslag. Bak de cake in het midden van de oven in 45-50 min. goudbruin en gaar. Test met een houten prikker of de cake gaar is in het midden. Komt de prikker droog terug? Dan is het bananenbrood klaar. Nog wat nat beslag aan de prikker? Bak de cake dan nog iets langer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.