Rijkgevulde vegetarische groentefrittata
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Rijkgevulde vegetarische groentefrittata

Frittata is een groentegerecht afkomstig uit Italië Het is een ideaal gerecht om voedselverspilling te voorkomen, want frittata leent zich perfect voor kliekjes. Heb je nog wat groenten over? Voeg dit gerust toe of maak je eigen variant op dit recept.

Dit recept maak je gemakkelijk met de BK Blue Label Granite koekenpan van Blokker. De pan zorgt voor een goede warmteverdeling en is geschikt voor alle warmtebronnen.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept rijkgevulde vegetarische groentefrittata

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Ontdooi de sojabonen. Verhit olie in de pan en bak de aardappelschijfjes ca. 8 min. totdat ze mooi krokant zijn en zet apart.
2
Snijd de rode ui in halve ringen en de lente-uitje in dunne ringetjes. Fruit deze aan met wat olie in een pan totdat ze glazig zijn. Verwijder ondertussen de kern uit de venkel en snijd de venkel in halve ringen. Voeg toe aan de ui en laat even meebakken.
3
Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Klop de eieren los en meng met de melk.
4
Schep de aardappelschijfjes bij de groenten in de pan en zorg dat alles evenredig verdeeld is over de bodem van de pan. Schenk het eimengsel er overheen. Verdeel de sojabonen, tomaatjes en Provençaalse kruiden over het eimengsel. Plaats de deksel op de pan en laat het ei 10 min. op middelhoog vuur stollen.
5
Draai, wanneer de bovenkant volledig gestold is, de frittata om. Dit gaat het beste met behulp van een groot bord. Bak vervolgens de onderkant nog 2 min.
6
Breng op smaak met peper en zout en garneer met kiemgroente.

Tip: Lekker met een slamelange en extra tomaatjes

N3_wijn
Wijntip van Yves

Sauvignon blanc

De Uby No.3 is een heerlijk frisse en aanstekelijke wijn uit het prachtige zuidwesten van Frankrijk. Deze blend van sauvignon blanc en de lokale Colombard is een heerlijke voorjaarswijn. De sauvignon zorgt voor het frisse citrusfruit en de colombaard geeft wat meer rondeur en kruidigheid. Een lekkere alleskunner die uitstekend past bij dit voorjaarsgerecht met verse groenten! Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie