Print opties

Sluiten

Klassieke appeltaart met kaneel

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
1u 50min
Totale tijd
2u 30min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C. Mix 300 gr Blue Band Heerlijk Romig, tarwebloem, 150 gr suiker en het bakpoeder in de keukenmachine of met behulp van een handmixer tot een stevig deeg. Pak het deeg in plastic folie en laat dit 30 min. rusten in de koelkast.
2
Wel ondertussen de rozijnen gedurende 10 min. in lauw water. Schil de Kanzi appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukken van 2 cm. Meng de appelblokjes met de Verstegen Kaneel gemalen, rozijnen en 30 gr suiker.
3
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de vorm in met 15 gr Blue Band Heerlijk Romig. Rol het deeg uit met behulp van een deegroller tot een dikte van 5 mm en verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en zijkant van de springvorm. Snijd het overige deeg in repen van 2 cm breed.
4
Verdeel het appelmengsel over het deeg en leg de repen deeg in een ruitpatroon over de appelvulling.
5
Smelt de overige Blue Band Heerlijk Romig in een pan. Strijk de gesmolten Blue Band Heerlijk Romig met behulp van een kwast over het deeg. Bak de appeltaart 50 min. in de oven gaar en goudbruin.
6
Verwarm ondertussen de abrikozenjam in een pan. Haal de appeltaart uit de oven en strijk de abrikozenjam met behulp van een kwast over de bovenkant van de appeltaart. Laat de appeltaart 45 min. afkoelen voor serveren.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.