In samenwerking met:
Kleurrijke plaattaart met rode biet en brie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kleurrijke plaattaart met rode biet en brie

In maar liefst 30 minuten zet je deze kleurrijke plaattaart met rode biet en brie op tafel. De aardse smaken van bieten met zoete gekarameliseerde walnoten en romige brie vormen de perfecte combinatie. De frisse roodlof salade erbij maakt het gerecht af.

Bestel jouw maaltijdbox bij Boerschappen
Wil je echt lokaal eten met groenten uit het seizoen, zoals rode bieten? Dat kan! Boerschappen werkt samen met de lokale boer en maakt van verse en lokale seizoensproducten maaltijdboxen vol heerlijke recepten. Door te kiezen voor Boerschappen draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld én kies je voor gemak in jouw weekmenu. Van een vegan box tot een maaltijdbox voor het hele gezin, in een paar stappen heb jij een lekker weekmenu afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen

Recept kleurrijke plaattaart met rode biet en brie

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Laat de rode bieten uitlekken, dep droog en snijd in dunne plakken. Hak de basilicum grof en snijd de brie in plakjes.
2
Verhit de helft van de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur en fruit de ui. Besprenkel met balsamicoazijn, de helft van de tijm, peper en zout. Karamelliseer de ui ca. 5 min. tot ze goed kleuren en de balsamicoazijn is opgenomen.
3
Rol het flammkuchendeeg uit en beleg met de plakjes biet. Garneer met de gekarameliseerde ui en bak 10 min. in de oven. Haal de plaattaart daarna uit de oven en beleg met de brie, walnoten, overige tijm en peper en zout. Rooster nog 5 min. boven in de oven.
4
Snijd de roodlof doormidden en verwijder de kern. Snijd in langwerpige repen en leg in een saladekom. Maak een dressing van de overige olijfolie, rode wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de dressing door de roodlof.
5
Garneer de plaattaart met basilicum en serveer met de roodlofsalade.

Tip: liever dit recept bij de supermarkt bij jou in de buurt halen of bestellen via de bestelknoppen? Geen probleem, dat kan natuurlijk ook! Let op: specifieke ingrediënten als rode bieten zijn niet altijd beschikbaar bij de supermarkt.

Tip: op zoek naar soortgelijke recepten? Bekijk dan onze flammkuchen voor heerlijke inspiratie!

Boerschappen

Het verhaal van Boerschappen

Samen met lokale boeren en makers werkt Boerschappen aan gezonde en voedzame producten die goed zijn voor alles én iedereen die betrokken is. Van de bodem en het water tot aan de mensen. Het resultaat? Maaltijdboxen boordevol ingrediënten die niet zijn bewerkt, welke jij gemakkelijk kan bestellen via een maaltijdbox, afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Wat is roodlof?

Nog nooit van roodlof gehoord? Dat snappen we, want het is nog een vrij onbekende groente in Nederland! Roodlof, ook wel radicchio genoemd, is een heerlijke groente afkomstig uit Italië en is familie van de bekende witlof. In Italië wordt het al eeuwen geteeld en zijn ze dan ook goed bekend met deze groente. Hier verwerken ze het bijvoorbeeld in risotto of in een frisse salade. Het hele jaar door is roodlof verkrijgbaar in Nederland, maar het seizoen van deze groente loopt van oktober tot en met mei.

Roodlof is een langwerpige groente met een witte krop die naar de bladranden toe rood uitloopt. Het heeft een iets bittere en pittige smaak en lijkt qua smaak veel op witlof. Rauw komt roodlof het beste tot zijn recht, dus verwerk het zeker in een salade, zoals in dit recept! Roodlof is namelijk minder geschikt om te koken, omdat het dan zijn kleur én knapperigheid verliest. Zonde, want roodlof is ontzettend lekker. Wil je het toch koken, doe dit dan voor maximaal 15 minuten.

Meer heerlijke plaattaarten met rode biet

Naast deze kleurrijke plaattaart met rode bieten en brie hebben we nog meer lekkere plaattaarten met rode biet in de hoofdrol. Probeer bijvoorbeeld eens deze bieten plaattaart met zoete aardappel. De combinatie van zoete aardappel, verse druiven, zachte rode bieten en pittige Roquefort zorgt voor een ware smaakexplosie in de mond. Of wat dacht je van deze plaattaart met rode bietjes? De rode bieten die we gebruiken in het recept zijn gemaakt volgens Oud-Hollands receptuur. Maak de plaattaart compleet met romige geitenkaas, knapperig amandelschaafsel en pittige rucola.

Meer lekkere recepten

Naast deze kleurrijke plaattaart kan je uiteraard tal van andere lekkere recepten bereiden. Kies bijvoorbeeld voor het maken van een zelfgemaakte pizza. Net zoals bij een flammkuchen kun je eindeloos variëren met de lekkerste toppings. Wat is jouw favoriete recept?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?