In maar liefst 30 minuten zet je deze kleurrijke plaattaart met rode biet en brie op tafel. De aardse smaken van bieten met zoete gekarameliseerde walnoten en romige brie vormen de perfecte combinatie. De frisse roodlof salade erbij maakt het gerecht af.
Bestel jouw maaltijdbox bij Boerschappen
Wil je echt lokaal eten met groenten uit het seizoen, zoals rode bieten? Dat kan! Boerschappen werkt samen met de lokale boer en maakt van verse en lokale seizoensproducten maaltijdboxen vol heerlijke recepten. Door te kiezen voor Boerschappen draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld én kies je voor gemak in jouw weekmenu. Van een vegan box tot een maaltijdbox voor het hele gezin, in een paar stappen heb jij een lekker weekmenu afgestemd op jouw wensen.
Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10
Tip: liever dit recept bij de supermarkt bij jou in de buurt halen of bestellen via de bestelknoppen? Geen probleem, dat kan natuurlijk ook! Let op: specifieke ingrediënten als rode bieten zijn niet altijd beschikbaar bij de supermarkt.
Tip: op zoek naar soortgelijke recepten? Bekijk dan onze flammkuchen voor heerlijke inspiratie!
Samen met lokale boeren en makers werkt Boerschappen aan gezonde en voedzame producten die goed zijn voor alles én iedereen die betrokken is. Van de bodem en het water tot aan de mensen. Het resultaat? Maaltijdboxen boordevol ingrediënten die niet zijn bewerkt, welke jij gemakkelijk kan bestellen via een maaltijdbox, afgestemd op jouw wensen.
Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10
Nog nooit van roodlof gehoord? Dat snappen we, want het is nog een vrij onbekende groente in Nederland! Roodlof, ook wel radicchio genoemd, is een heerlijke groente afkomstig uit Italië en is familie van de bekende witlof. In Italië wordt het al eeuwen geteeld en zijn ze dan ook goed bekend met deze groente. Hier verwerken ze het bijvoorbeeld in risotto of in een frisse salade. Het hele jaar door is roodlof verkrijgbaar in Nederland, maar het seizoen van deze groente loopt van oktober tot en met mei.
Roodlof is een langwerpige groente met een witte krop die naar de bladranden toe rood uitloopt. Het heeft een iets bittere en pittige smaak en lijkt qua smaak veel op witlof. Rauw komt roodlof het beste tot zijn recht, dus verwerk het zeker in een salade, zoals in dit recept! Roodlof is namelijk minder geschikt om te koken, omdat het dan zijn kleur én knapperigheid verliest. Zonde, want roodlof is ontzettend lekker. Wil je het toch koken, doe dit dan voor maximaal 15 minuten.
Naast deze kleurrijke plaattaart met rode bieten en brie hebben we nog meer lekkere plaattaarten met rode biet in de hoofdrol. Probeer bijvoorbeeld eens deze bieten plaattaart met zoete aardappel. De combinatie van zoete aardappel, verse druiven, zachte rode bieten en pittige Roquefort zorgt voor een ware smaakexplosie in de mond. Of wat dacht je van deze plaattaart met rode bietjes? De rode bieten die we gebruiken in het recept zijn gemaakt volgens Oud-Hollands receptuur. Maak de plaattaart compleet met romige geitenkaas, knapperig amandelschaafsel en pittige rucola.
Naast deze kleurrijke plaattaart kan je uiteraard tal van andere lekkere recepten bereiden. Kies bijvoorbeeld voor het maken van een zelfgemaakte pizza. Net zoals bij een flammkuchen kun je eindeloos variëren met de lekkerste toppings. Wat is jouw favoriete recept?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment