Print opties

Sluiten

Kleurrijke plaattaart met rode biet en brie

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Laat de rode bieten uitlekken, dep droog en snijd in dunne plakken. Hak de basilicum grof en snijd de brie in plakjes.
2
Verhit de helft van de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur en fruit de ui. Besprenkel met balsamicoazijn, de helft van de tijm, peper en zout. Karamelliseer de ui ca. 5 min. tot ze goed kleuren en de balsamicoazijn is opgenomen.
3
Rol het flammkuchendeeg uit en beleg met de plakjes biet. Garneer met de gekarameliseerde ui en bak 10 min. in de oven. Haal de plaattaart daarna uit de oven en beleg met de brie, walnoten, overige tijm en peper en zout. Rooster nog 5 min. boven in de oven.
4
Snijd de roodlof doormidden en verwijder de kern. Snijd in langwerpige repen en leg in een saladekom. Maak een dressing van de overige olijfolie, rode wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de dressing door de roodlof.
5
Garneer de plaattaart met basilicum en serveer met de roodlofsalade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.