Giet de linzen af, spoel schoon en laat goed uitlekken. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook uit.
2
Meng de linzen, ui, knoflook, guacamole, 1 ei en paneermeel in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Is het geheel nog iets te nat? Voeg dan wat extra paneermeel toe.
3
Verdeel het mengsel in vieren en maak er platte burgers van. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de burgers goed bruin met een lekker korstje.
4
Kook ondertussen de overige eieren in 7 à 8 min. hard in een pan met kokend water. Spoel de eieren koud af, pel ze en snijd in schijfjes. Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Haal de blaadjes los van de little gem, was goed en maak droog met een schone theedoek. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.
6
Doe de eieren, pitabroodjes, komkommer, tomaat, augurk, kiemgroenten, mayonaise en ketchup in aparte bakjes/schaaltjes en leg de burgers op een bord. Laat iedereen z’n eigen burger beleggen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.