Tabouleh met linzen en tonijn
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Tabouleh met linzen en tonijn

Tabouleh is een frisse peterseliesalade uit de Libanese en Syrische keuken. Normaal gesproken met bulgur, maar wij maken de salade met linzen, tomaten, munt en peterselie. Je kunt ervoor kiezen om de salade te serveren als bijgerecht of als een complete maaltijdsalade met tonijnsteak; wij kiezen in dit recept voor het laatste!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept tabouleh met linzen en tonijn

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Snijd de komkommer door in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Verwijder ook de zaadlijsten van de tomaten en snijd alles in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook, snijd de bosui in fijne ringen. Meng alles door elkaar.
2
Snijd de peterselie en munt fijn en meng samen met de helft van de olijfolie, het sap van de citroen en peper en zout. Voeg ¾ van het kruidenmengsel toe aan de gesneden groente en meng de salade.
3
Spoel de linzen af en laat goed uitlekken. Verhit de resterende olie in een pan en bak de tonijnsteak 2 min. per kant. Haal uit de pan en snijd in plakken van 1 cm dikte. Breng op smaak met zout.
4
Verdeel de linzen over de borden, gevolgd door de salade en tonijn. Serveer met het resterende kruidenmengsel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via