Print opties

Sluiten

Manhattan chowder met Zeeuwse mosselen

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Spoel de mosselen om met koud water en verwijder kapotte exemplaren en mosselen die open blijven staan. Doe de mosselen in een pan met 1/3 van de visbouillon, breng aan de kook en laat 6 minuten koken op hoog vuur. Schud de pan regelmatig om. Giet de mosselen af en vang het kookvocht op.
2
Verhit in een ruime pan met dikke bodem olijfolie en bak de bacon met de oregano en cayennepeper op middelhoog vuur 2 minuten aan. Voeg de paprika en mosselgroenten toe en bak nog 3 minuten mee.
3
Voeg de aardappelblokjes, tomatenblokjes, het kookvocht van de mosselen en de rest van de bouillon toe, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
4
Haal intussen de mosselen uit de schelp (houd er een paar achter om de soep mee te garneren) en laat ze samen met de cherrytomaten en de gerookte zalm de laatste 2 minuten mee verwarmen in de soep. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en citroensap naar smaak.
5
Garneer de soep met het bieslook en de mosselen in de schelp.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.