Print opties

Sluiten

No bake passievrucht cheesecake

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 45min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Vul een kommetje met lauwwarm water en laat hier de gelatineblaadjes in weken.
2
Verkruimel de digestives met een keukenmachine en voeg de boter toe. Mix opnieuw tot je een plakkerig geheel krijgt. Verdeel het koekkruim evenredig over de bodem van de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel of de onderkant van een glas. Zet de springvorm in de koelkast.
3
Doe de helft van de slagroom in de keukenmachine, maar houd 4 el achter. Klop de slagroom lobbig in de keukenmachine en voeg de helft van de slagroomversteviger, ⅔ van de poedersuiker en roomkaas toe. Blijf kloppen op een lage stand totdat alle klontjes verdwenen zijn. Verwarm de achtergehouden eetlepels slagroom in een steelpan en smelt hier de blaadjes gelatine in. Voeg het mengsel toe aan het roomkaasmengsel en klop nog 1 min. met de keukenmachine. Voeg nu de pulp van de helft van de passievruchten toe en klop opnieuw.
4
Verdeel het mengsel evenredig over de koekbodem en zet voor minimaal 6 uur (het liefst een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.
5
Klop de overige slagroom samen met de overige slagroomversteviger en poedersuiker stijf met een garde of keukenmachine en verdeel over de taart. Schep ook het vruchtvlees en sap van de overige passievruchten over de slagroom. Garneer de cheesecake door de witte chocolade over het geheel te raspen. Let op: serveer de taart dezelfde dag. De slagroom bovenop kan wat nattig worden als je de taart terug in de koelkast zet.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.