Noedels uit de oven
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Noedels uit de oven

Woknoedels zijn op diverse manieren te bereiden. In dit recept is gekozen om de noedels vooraf te garen, maar daarna in de oven te plaatsen. De variatie hierbij is eindeloos, bijvoorbeeld met groenten als kool, paprika of taugé. Tofu of kip kunnen ook worden toegevoegd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept noedels uit de oven

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Maak de champignons schoon en snijd in kwarten. Meng de champignons met de helft van de zonnebloemolie. Was de paksoi. Snijd de steel in plakjes en scheur de bladeren grof. Meng met de resterende zonnebloemolie.
3
Rasp de gember fijn en roer de sojasaus, citroensap en gembersiroop erdoorheen. Meng ¾ van de dressing door de noedels in een ovenschaal en zet 30-35 min. in de oven. Voeg na 20 min. de paksoi en champignons toe aan de noedels. Zet vervolgens nog 10-15 min. in de oven. Hak ondertussen de cashewnoten grof en rooster in een droge koekenpan.
4
Garneer de ovenschotel met de resterende dressing, koriander, cashewnoten en sesamzaadjes.
Tramari_wijn
Wijntip van Yves

Rosé

Bij dit Oosterse noedelgerecht kies ik voor een verrassende wijn. De licht ziltige en eventueel pittige smaken in het gerecht passen perfect bij deze heerlijke rosé. Gemaakt van 100% primitivo en afkomstig uit het zuid Italiaanse Puglia is de Tramari rosé van San Marzano. Een rijke rosé met heerlijk framboos en aardbeienfruit heeft ook nog een klein kruidig randje. Schenk de wijn op een graad of 10 in een lekker ruim wijnglas en laat je verrassen. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via