Deze okonomiyaki traybake is een makkelijke ovenschotel geïnspireerd op het bekende Japanse hartige pannenkoeken recept. Gevuld met kool, rode ui en een flinke hand kaas, en afgetopt met ontbijtspek, kewpie mayonaise, sriracha mayonaise, sojadressing en sesamzaadjes, is dit een smaakvolle maaltijd die je in één keer maakt voor het hele gezin. Fris, pittig, knapperig en hartig in één gerecht, ideaal voor een doordeweekse avond.
Heb je moeite met het beantwoorden van de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Geen zorgen, wij helpen je graag! We hebben namelijk genoeg heerlijke recepten voor het avondeten voor je klaarstaan. Denk aan romige risotto recepten, knapperige pizza recepten, snelle pasta recepten of lekkere zoete aardappel recepten. De keuze is reuze, dus deze keer focussen we op één van onze favoriete soorten recepten: ovenschotels.
Een ovenschotel is één van de makkelijkste recepten die er zijn. Je hebt vaak maar een paar voorbereidingen, zoals het snijden van je groenten, daarna leg je alles in een ovenschaal en schuif je het geheel zo de oven in. Even wachten en daarna kan het genieten beginnen. Probeer zeker eens de okonomiyaki traybake, een ovenschotel die je na 10 minuten al in de oven schuift en vol met smaak zit. Wil je juist iets maken uit de Mexicaanse keuken? Dan zijn de loaded nacho’s met pittig peulgehakt zeker aan te raden! Hoewel dit recept oorspronkelijk wordt gemaakt voor bij de borrel is het ook zeker geschikt als hoofdgerecht.
Liever iets uit de Italiaanse keuken maken? Ga dan voor een klassiek lasagne recept of maak deze conchiglioni ovenschotel met ricotta. We vullen de conchiglioni met een mengsel van ricotta, spinazie, pijnboompitten en Pecorino kaas. Verrassend en een heerlijk vegetarisch recept. Zo zie je maar weer: met een ovenschotel kan je alle kanten op. Of je nu gaat voor de Aziatische, Mexicaanse of Italiaanse keuken, kies je favoriet en maak het vanavond nog.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment