Okonomiyaki Traybake1 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Okonomiyaki traybake

Deze okonomiyaki traybake is een makkelijke ovenschotel geïnspireerd op het bekende Japanse hartige pannenkoeken recept. Gevuld met kool, rode ui en een flinke hand kaas, en afgetopt met ontbijtspek, kewpie mayonaise, sriracha mayonaise, sojadressing en sesamzaadjes, is dit een smaakvolle maaltijd die je in één keer maakt voor het hele gezin. Fris, pittig, knapperig en hartig in één gerecht, ideaal voor een doordeweekse avond.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Okonomiyaki traybake

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Pel en snijd de rode ui in halve ringen en snijd de bosui in ringetjes. Zet 20 gr bosui apart.
2
Meng in een grote kom de bloem, eieren en wat peper en zout tot een glad beslag. Voeg de koolmix toe en schep goed door tot alles bedekt is.
3
Stort het mengsel in een ingevette ovenschaal en spreid gelijkmatig uit tot een dikke pannenkoeklaag van ongeveer 2–3 cm dik. Verdeel de geraspte kaas en ontbijtspek eroverheen. Bak 30 min. in het midden van de oven.
4
Haal de traybake uit de oven en drizzle er de kewpie mayonaise, sriracha mayonaise en soja dressing overheen. Bestrooi met zwarte en witte sesamzaadjes en de overige bosui. Snijd in vierkante stukken.

Heerlijke ovenschotel recepten voor iedere avond

Heb je moeite met het beantwoorden van de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Geen zorgen, wij helpen je graag! We hebben namelijk genoeg heerlijke recepten voor het avondeten voor je klaarstaan. Denk aan romige risotto recepten, knapperige pizza recepten, snelle pasta recepten of lekkere zoete aardappel recepten. De keuze is reuze, dus deze keer focussen we op één van onze favoriete soorten recepten: ovenschotels.

Een ovenschotel is één van de makkelijkste recepten die er zijn. Je hebt vaak maar een paar voorbereidingen, zoals het snijden van je groenten, daarna leg je alles in een ovenschaal en schuif je het geheel zo de oven in. Even wachten en daarna kan het genieten beginnen. Probeer zeker eens de okonomiyaki traybake, een ovenschotel die je na 10 minuten al in de oven schuift en vol met smaak zit. Wil je juist iets maken uit de Mexicaanse keuken? Dan zijn de loaded nacho’s met pittig peulgehakt zeker aan te raden! Hoewel dit recept oorspronkelijk wordt gemaakt voor bij de borrel is het ook zeker geschikt als hoofdgerecht.

Liever iets uit de Italiaanse keuken maken? Ga dan voor een klassiek lasagne recept of maak deze conchiglioni ovenschotel met ricotta. We vullen de conchiglioni met een mengsel van ricotta, spinazie, pijnboompitten en Pecorino kaas. Verrassend en een heerlijk vegetarisch recept. Zo zie je maar weer: met een ovenschotel kan je alle kanten op. Of je nu gaat voor de Aziatische, Mexicaanse of Italiaanse keuken, kies je favoriet en maak het vanavond nog.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via