In samenwerking met:
Panlasagne Met Gehakt, Champignons En Ricotta
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Panlasagne met gehakt, champignons en ricotta

Een lasagne die niet in de oven hoeft? Dan ben je bij deze eenpanslasagne met gehakt, champignons en ricotta aan het juiste adres! Ook fijn: het staat ook nog eens in een 30 minuten op tafel.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept panlasagne met gehakt, champignons en ricotta

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Voeg de ui en het gehakt toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomato frito, gedroogde oregano en het water toe. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
2
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Snijd elk lasagneblad in de lengte in 3 linten en schep samen met de helft van het basilicum door de saus. Kook de saus 8-10 min. op middelhoog vuur.
3
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Klop de ricotta los met 1 el geraspte kaas (per 4 personen). Verdeel de ricotta over de panlasagne en bestrooi met de rest van de kaas. Kook nog 1 min. met de deksel op de pan, zodat de kaas smelt. Bestrooi met de rest van het basilicum en breng op smaak met peper.

Lasagne, maar dan uit de pan!

Een klassieker uit de Italiaanse keuken: lasagne recepten! Het is een heerlijke maaltijd rechtstreeks uit de oven die geliefd is bij velen van ons. Er zijn talloze varianten te vinden, van vegetarische recepten tot gerechten met vlees of vis, en je kan er eigenlijk al je favoriete ingrediënten wel in kwijt. Of je nu gaat voor een klassieker of er je eigen twist aan geeft, een lasagne is altijd een goed idee. Maar wist je dat je ook lasagne kan maken zonder de oven te gebruiken? Hoe? Uit de pan!

Je leest het goed: lasagne uit de pan. Je kan je favoriete lasagne recept namelijk heel gemakkelijk in één pan maken. Dit scheelt jou bergen afwas en het is ook nog eens makkelijk om te maken. Zo gaan we in dit lasagne recept uit de pan voor een klassiek recept met onder andere bleekselderij, gehakt, knoflook en rode ui. Geef er een twist aan door rode wijn toe te voegen aan de saus en uiteindelijk ga je volop genieten. Deze lasagnette met spek is ook zo’n eenpansgerecht waar je geen genoeg van krijgt. Bij deze lasagnette worden de lasagnebladen ongekookt door de romige pastasaus geroerd, waardoor ze vanzelf garen.

Wanneer je kiest voor een lasagne uit de slowcooker, heb je ook een soort van eenpanslasagne. Omdat je een slowcooker recept in één slowcooker maakt, heb je ook weer minder afwas én hoef je niet uren in de keuken te staan om de pan of oven in de gaten te houden. Heerlijk en een gemakkelijk recept voor het avondeten!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Ei
  • Vis
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via