Papillote Met Groenten En Witvis 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Papillote met groenten en witvis

Heb jij al eens gehoord van papillote? Dit is een kooktechniek waarbij we alle ingrediënten in bakpapier of aluminiumfolie inpakken en vervolgens in de oven bakken. Deze methode zorgt ervoor dat alle ingrediënten in zijn eigen sappen worden gestoomd, wat zorgt voor een sappig en smaakvol gerecht. Deze keer gaan we voor papillote met kabeljauwhaasjes, soepgroenten en cherrytomaten. In no time staat het in de oven en is het nog even wachten tot jij geniet van sappige witvis!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept papillote met groenten en witvis

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Halveer de cherrytomaten. Dep de kabeljauw droog met een stuk keukenpapier en besprenkel beide kanten met wat peper en zout.
2
Knip het bakpapier in vierkanten van 20 bij 20 cm. Verdeel ½ van de olijfolie over het midden van de bakpapieren. Neem nu één stuk bakpapier en leg hierop ½ van de soepgroenten, tomaat en kabeljauw. Herhaal voor het andere pakketje.
3
Pers het sap uit de citroen. Besprenkel de vis bovenop met de overige olijfolie en het citroensap. Vouw de pakketjes strak dicht en leg ze met de naad omhoog op een bakplaat of in een ovenschaal. Schuif voor 25 min. in het midden van de oven.
4
Hak de bieslook en dille fijn. Verdeel de pakketjes over de borden, vouw open en garneer met de bieslook en dille.

Aan de slag met papillote

Wanneer je door de straten van Franse dorpjes loopt, kom je het op elke menukaart tegen: papillote. ‘En papillote’ is een bekende methode waarbij je vis of groenten in een pakketje gaart. Deze methode kan je toepassen in de oven, maar je kan het ook makkelijk op de barbecue leggen. Vaak is een papillote koolhydraatarm, omdat je alleen de groenten en vis gaart in het pakketje. Door de warmte en het vocht dat vrijkomt in het pakketje, stoom je de ingrediënten gaar en blijft het lekker sappig.

Naast de papillote met groenten en kabeljauwhaasjes kan je ook gaan voor een twist. Wat dacht je van Thaise kabeljauw en papillote? De kabeljauw bereiden we op Thaise wijze door gebruik te maken van een Thaise groentemix, koriander, kokosmelk, vissaus, limoen, bosui en wat spice dankzij de rode peper. Hartstikke makkelijk om te maken en het eindresultaat is een smaakvol en gezond recept! Je kan ook kiezen voor zalm in plaats van witvis. Deze zalm en papillote met groenten is zo’n recept die je dan kan volgen. Vol van smaak en de schijfjes citroen geven zowel de zalm als de groenten een lichtzure bite. Heerlijk! Ook lekker: zalm en papillote met geroosterde seizoensgroenten van de BBQ. We kiezen in dit recept voor geroosterde paksoi en groene asperges. Onwijs lekker van smaak!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via