Heb jij al eens gehoord van papillote? Dit is een kooktechniek waarbij we alle ingrediënten in bakpapier of aluminiumfolie inpakken en vervolgens in de oven bakken. Deze methode zorgt ervoor dat alle ingrediënten in zijn eigen sappen worden gestoomd, wat zorgt voor een sappig en smaakvol gerecht. Deze keer gaan we voor papillote met kabeljauwhaasjes, soepgroenten en cherrytomaten. In no time staat het in de oven en is het nog even wachten tot jij geniet van sappige witvis!
Wanneer je door de straten van Franse dorpjes loopt, kom je het op elke menukaart tegen: papillote. ‘En papillote’ is een bekende methode waarbij je vis of groenten in een pakketje gaart. Deze methode kan je toepassen in de oven, maar je kan het ook makkelijk op de barbecue leggen. Vaak is een papillote koolhydraatarm, omdat je alleen de groenten en vis gaart in het pakketje. Door de warmte en het vocht dat vrijkomt in het pakketje, stoom je de ingrediënten gaar en blijft het lekker sappig.
Naast de papillote met groenten en kabeljauwhaasjes kan je ook gaan voor een twist. Wat dacht je van Thaise kabeljauw en papillote? De kabeljauw bereiden we op Thaise wijze door gebruik te maken van een Thaise groentemix, koriander, kokosmelk, vissaus, limoen, bosui en wat spice dankzij de rode peper. Hartstikke makkelijk om te maken en het eindresultaat is een smaakvol en gezond recept! Je kan ook kiezen voor zalm in plaats van witvis. Deze zalm en papillote met groenten is zo’n recept die je dan kan volgen. Vol van smaak en de schijfjes citroen geven zowel de zalm als de groenten een lichtzure bite. Heerlijk! Ook lekker: zalm en papillote met geroosterde seizoensgroenten van de BBQ. We kiezen in dit recept voor geroosterde paksoi en groene asperges. Onwijs lekker van smaak!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment