Zalm ‘en papillote’ met soepgroente
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalm ‘en papillote’ met groente

Bij een bereiding ‘en papillote’ gaar je ingrediënten in een klein pakketje van bakpapier, aluminiumfolie of bijvoorbeeld bananenblad. Doordat er een gesloten pakketje gemaakt wordt, worden zoveel mogelijk smaken, vitaminen en mineralen in het gerecht behouden. Probeer eens deze zalm en papillote met een pakketje van zalm, soepgroente, citroen en dille.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept zalm ‘en papillote’ met groente

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de krieltjes doormidden, schep in een kom en meng met zonnebloemolie, Italiaanse kruiden, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 à 30 min. in de oven.
2
Snijd de boter en citroen in plakjes.
3
Neem per papillote een velletje aluminiumfolie en verdeel hierover de soepgroente in het midden. Beleg de soepgroente met plakjes boter, een zalmmoot, schijfjes citroen en garneer met dille. Vouw de aluminiumfolie goed dicht, zodat er geen lucht uit het pakketje kan ontsnappen.
4
Leg de zalmpakketjes nog 15 min. bij de krieltjes in de oven om te garen.
5
Snijd ondertussen de paprika in reepjes, de cherrytomaatjes doormidden en meng in een kom. Serveer de zalm papillote met krieltjes en de rauwkost.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Frans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Vis
Zalm
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via