Bij een bereiding ‘en papillote’ gaar je ingrediënten in een klein pakketje van bakpapier, aluminiumfolie of bijvoorbeeld bananenblad. Doordat er een gesloten pakketje gemaakt wordt, worden zoveel mogelijk smaken, vitaminen en mineralen in het gerecht behouden. Probeer eens deze zalm en papillote met een pakketje van zalm, soepgroente, citroen en dille.
Meer vis ‘en papillote’? Bekijk deze Thaise kabeljauw en papillote of vispapillot met mozzarella, tomaat en spinazie.
Er zijn veel verschillende soorten vis die geschikt zijn om in papillot te bereiden, maar enkele veelvoorkomende opties zijn zalm, kabeljauw, heek en tilapia.
De zalmpakketjes moeten 15 minuten in de oven.
De bereidingstijd van zalm in papillot op de BBQ hangt af van de dikte van de zalmfilet en de hitte van de BBQ. Over het algemeen duurt het ongeveer 10-15 minuten om een zalmfilet van 2-3 cm dik volledig gaar te krijgen op een BBQ die voorverwarmd is op middelhoog vuur. Het is belangrijk om de papillot goed af te sluiten zodat de warmte en stoom binnen blijven en de zalm gelijkmatig gaar wordt. Controleer de zalm regelmatig om te voorkomen dat hij overgaar wordt.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment