In samenwerking met:
Zalm en papillote met geroosterde seizoensgroenten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalm en papillote met geroosterde seizoensgroenten

Gekruide gegaarde zalm filet, gevuld met dungesneden prei en citroen. De culinaire term voor dit pakketje van zalm en groenten is ‘en papillote’. De zalm en papillote wordt geserveerd met geroosterde paksoi en asperges van de BBQ, wat zorgt voor een leuke twist voor bij een traditionele BBQ. Om dit BBQ-gerecht helemaal af te maken wordt de zalm gemarineerd met een dressing van dille en mosterd. Heerlijk als je het aan ons vraagt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zalm en papillote met geroosterde seizoensgroenten

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwijder de onderkant van de paksoi en haal de stelen los. Snijd ongeveer 3 cm van de onderkant van de groene asperges. Halveer de prei en was deze kort onder koud water om het eventuele zand te verwijderen, snijd vervolgens in halve ringen van 5 mm dik. Snijd 4 plakjes van de citroen en bewaar de rest voor de mosterd dille dressing.
2
Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak de dille fijn. Pers het sap uit de resterende citroen en meng met de gehakte dille, mosterd, honing en 3 el olijfolie.
3
Kruid de zalm met de Verstegen Mix voor Zalm. Scheur 4 stukken aluminiumfolie en bakpapier af, leg dit op elkaar (met het aluminiumfolie aan de buitenkant) en maak in het midden van elk pakket een bedje van de prei en 1 el olijfolie. Leg hier de zalm, rozemarijn en de gesneden plakjes citroen op en vouw dit goed dicht, zodat het vocht er niet uit kan lopen. Steek de barbecue aan. Leg de zalm en papillote voor ongeveer 10-15 min. op de barbecue tot de gewenste garing. Gril ondertussen de asperges en paksoi gaar op de barbecue in 5 min.
4
Haal de zalm en papillote van de BBQ en serveer met de gegrilde groente en mosterd dille dressing.

Variatietip: wanneer er geen groene asperges in het seizoen zijn, vervang dit dan door tomaten. Pof de tomaten voor 8 minuten in de oven of op de barbecue met rozemarijn, olijfolie en wat peper en zout.

Wat is papillote?

‘En papillote’ is een culinaire term die verwijst naar een kooktechniek waarbij voedsel wordt verpakt in een gevouwen zakje, meestal gemaakt van bakpapier, aluminiumfolie of zelfs bananenbladeren, en vervolgens gebakken of gestoomd wordt.

De kooktechniek van papillote komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Het woord ‘papillote’ betekent eigenlijk ‘vlinder’ in het Frans en verwijst naar de vorm van de vouwen die op de vleugels van een vlinder lijken. De Franse keuken maakt veel gebruik van deze methode om vis, gevogelte, groenten en andere ingrediënten te bereiden. Papillote zorgt ervoor dat de smaken en sappen van de ingrediënten behouden blijven, waardoor het gerecht sappig en vol van smaak wordt. Het is een populaire en gezonde manier om voedsel te bereiden.

Naast de combinatie van zalm met geroosterde asperges en paksoi, kun je ook kiezen voor deze zalm ’en papillote’ met groenten en aardappeltjes. Of wat dacht je van een variant met kabeljauw, gemaakt op Thaise wijze? Zo wordt de kabeljauw gemaakt met kokosmelk, vissaus, limoen en andere lekkere ingrediënten. Ook lekker: deze vispapillote met mozzarella, tomaat en spinazie. Dit pakketje garen we in de oven, waardoor de smaken en geuren extra goed samenkomen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via