Gekruide gegaarde zalm filet, gevuld met dungesneden prei en citroen. De culinaire term voor dit pakketje van zalm en groenten is ‘en papillote’. De zalm en papillote wordt geserveerd met geroosterde paksoi en asperges van de BBQ, wat zorgt voor een leuke twist voor bij een traditionele BBQ. Om dit BBQ-gerecht helemaal af te maken wordt de zalm gemarineerd met een dressing van dille en mosterd. Heerlijk als je het aan ons vraagt!
Variatietip: wanneer er geen groene asperges in het seizoen zijn, vervang dit dan door tomaten. Pof de tomaten voor 8 minuten in de oven of op de barbecue met rozemarijn, olijfolie en wat peper en zout.
‘En papillote’ is een culinaire term die verwijst naar een kooktechniek waarbij voedsel wordt verpakt in een gevouwen zakje, meestal gemaakt van bakpapier, aluminiumfolie of zelfs bananenbladeren, en vervolgens gebakken of gestoomd wordt.
De kooktechniek van papillote komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Het woord ‘papillote’ betekent eigenlijk ‘vlinder’ in het Frans en verwijst naar de vorm van de vouwen die op de vleugels van een vlinder lijken. De Franse keuken maakt veel gebruik van deze methode om vis, gevogelte, groenten en andere ingrediënten te bereiden. Papillote zorgt ervoor dat de smaken en sappen van de ingrediënten behouden blijven, waardoor het gerecht sappig en vol van smaak wordt. Het is een populaire en gezonde manier om voedsel te bereiden.
Naast de combinatie van zalm met geroosterde asperges en paksoi, kun je ook kiezen voor deze zalm ’en papillote’ met groenten en aardappeltjes. Of wat dacht je van een variant met kabeljauw, gemaakt op Thaise wijze? Zo wordt de kabeljauw gemaakt met kokosmelk, vissaus, limoen en andere lekkere ingrediënten. Ook lekker: deze vispapillote met mozzarella, tomaat en spinazie. Dit pakketje garen we in de oven, waardoor de smaken en geuren extra goed samenkomen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment