In samenwerking met:
Parelcouscous Met Syrische Grillkaas 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Parelcouscous met paprikaspread en Syrische grillkaas

Ontdek de heerlijke combinatie van parelcouscous met Syrische grillkaas. Een heerlijk gerecht met unieke Midden-Oosterse smaken. De knapperige kikkererwten zorgen voor een extra bite en de smeuïge paprikaspread maakt het gerecht af.

Bestel jouw maaltijdbox bij Boerschappen
Wil je echt lokaal eten met groenten uit het seizoen, zoals krulpeterselie? Dat kan! Boerschappen werkt samen met de lokale boer en maakt van verse en lokale seizoensproducten maaltijdboxen vol heerlijke recepten. Door te kiezen voor Boerschappen draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld én kies je voor gemak in jouw weekmenu. Van een vegan box tot een maaltijdbox voor het hele gezin, in een paar stappen heb jij een lekker weekmenu afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept parelcouscous met paprikaspread en syrische grillkaas

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken tot ze geheel droog zijn. Doe de kikkererwten in een ovenschaal en bestrooi met paprikapoeder, de helft van de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, peper en zout. Besprenkel met de helft van de olijfolie en hussel door elkaar. Bak 25 min. in de oven. Roer tussentijds een paar keer om.
2
Breng ondertussen water aan de kook voor de parelcouscous. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verhit een grillpan of koekenpan met de overige olijfolie. Dep de grillkaas droog en bak in de hete pan op hoog vuur. Bestrooi met de rest van de Italiaanse kruiden. Bak aan beide kanten goudbruin.
4
Snijd de komkommer in blokjes en de tomaten in partjes en leg in een grote schaal. Was de peterselie en snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Pers het sap uit de citroen. Voeg alle groenten toe aan de schaal. Als de couscous klaar is met koken, voeg je dit ook toe. Breng het geheel op smaak met de olijfolie extra vierge, citroensap, peper en zout.
5
Haal de kikkererwten uit de oven en voeg toe aan de couscoussalade. Hussel geheel en schep op de borden. Schep een dot paprikaspread op de couscous en leg de Syrische grillkaas er bovenop.

Tip: liever dit recept bij de supermarkt bij jou in de buurt halen of bestellen via de bestelknoppen? Geen probleem, dat kan natuurlijk ook! Let op: specifieke ingrediënten als krulpeterselie zijn niet altijd beschikbaar bij de supermarkt.

Boerschappen

Het verhaal van Boerschappen

Samen met lokale boeren en makers werkt Boerschappen aan gezonde en voedzame producten die goed zijn voor alles én iedereen die betrokken is. Van de bodem en het water tot aan de mensen. Het resultaat? Maaltijdboxen boordevol ingrediënten die niet zijn bewerkt, welke jij gemakkelijk kan bestellen via een maaltijdbox, afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Tip: mocht je overdag wat tijd over hebben, maak de kikkererwten dan van tevoren. Zo kun je nog sneller aan tafel schuiven!

Koken met kikkererwten

Kikkererwten zijn voedzame peulvruchten die behoren tot de familie van vlinderbloemigen. Ze staan bekend om hun ronde vorm en beige kleur. Deze veelzijdige bonen zijn een voedzame bron van eiwitten, vezels, ijzer en diverse vitamines en mineralen.

Kikkererwten kunnen op verschillende manieren worden bereid en zijn een essentieel ingrediënt in veel culinaire tradities over de hele wereld. Ze kunnen worden gekookt en toegevoegd aan salades, soepen, stoofschotels en curry’s. Ook kunnen ze worden geroosterd tot knapperige snacks, besprenkeld met kruiden naar keuze. Lekker voor bij de borrel! Kikkererwten kunnen worden gepureerd tot smakelijke hummus, een populaire dip, of tot falafelballetjes, een geliefde streetfood-optie.

De textuur en milde smaak van kikkererwten maken ze ideaal om andere smaken op te nemen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel hartige als zoete gerechten. Ze kunnen worden toegevoegd aan pastagerechten, rijstgerechten en geroerbakte groenten voor extra voedzaamheid en textuur.

In vegetarische en veganistische diëten spelen kikkererwten een belangrijke rol vanwege hun hoge eiwitgehalte en voedzame eigenschappen. Of je ze nu gebruikt als hoofdingrediënt of als aanvulling in verschillende gerechten, kikkererwten voegen niet alleen smaak en textuur toe, maar verrijken ook je maaltijden met een gezonde dosis voedingsstoffen.

Nog meer lekkere gerechten met kikkererwten

Probeer naast deze parelcouscoussalade met kikkererwten ook eens deze kruidenrijst met geroosterde ovengroenten. Zo zit er naast kikkererwten ook paprika, ui en knoflook in het recept. Of wat dacht je van een kikkererwtencurry met rijst? Deze rijk gevulde schotel is makkelijk om te maken, maar oh zo lekker!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?