Kook jij al regelmatig met harissa? Harissa is een chilipasta die veel voorkomt in Noord-Afrika, met name in Tunesië. De belangrijkste ingrediënten zijn rode pepers, knoflook en olijfolie. Harissa heeft wat weg van sambal of chilisaus en wordt gebruikt bij heel veel verschillende bereidingen, waaronder deze heerlijke harissa gehaktballen met parelcouscous.
Parelcouscous, ook bekend als Israëlische couscous, heeft zijn oorsprong in het Midden-Oosten. Het werd in de jaren 1950 in Israël ontwikkeld door een bedrijf genaamd Osem. Het idee achter parelcouscous was om een nieuw soort pasta te creëren, vergelijkbaar met couscous, maar met een andere textuur.
In tegenstelling tot de traditionele couscous die uit fijne korrels bestaat, is parelcouscous groter van formaat en is het qua uiterlijk vergelijkbaar met kleine balletjes of parels. Vandaar ook de naam parelcouscous! Parelcouscous heeft een stevige en licht nootachtige smaak. De kleine balletjes nemen goed smaken op en zijn veelzijdig in gebruik. Zo worden ze vaak gebruikt als basis in salades, maar ook wordt het geserveerd als bijgerecht bij vlees en groenten, of zelfs toegevoegd in soepen. Hoewel parelcouscous is ontstaan in Israël, is het inmiddels wereldwijd populair geworden en wordt het in verschillende keukens en culinaire creaties gebruikt.
Couscous gerechten zijn over het algemeen perfect als snelle maaltijd. Ideaal voor op doordeweekse dagen of op een drukke weekenddag! Pittige makreelcouscous met sugar snaps, couscousbowl met Marokkaanse kip en abrikozen, paprikastoof met couscous en feta en zélfs paella gemaakt van parelcouscous met zeevruchten. Er bestaan ontzettend veel gerechten met (parel)couscous en het leuke eraan is dat je hier zelf heel goed mee kunt variëren. Kies ingrediënten uit die jij lekker vindt en combineer het met couscous!
Wil je meer recepten met (parel)couscous ontdekken? Bekijk hier alle couscous recepten op Eatertainment en ga zelf aan de slag met jouw favoriet!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment