Harissa Gehaktballen Met Parelcouscous
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Harissa gehaktballen met parelcouscous

Kook jij al regelmatig met harissa? Harissa is een chilipasta die veel voorkomt in Noord-Afrika, met name in Tunesië. De belangrijkste ingrediënten zijn rode pepers, knoflook en olijfolie. Harissa heeft wat weg van sambal of chilisaus en wordt gebruikt bij heel veel verschillende bereidingen, waaronder deze heerlijke harissa gehaktballen met parelcouscous.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept harissa gehaktballen met parelcouscous

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd apart.
2
Voeg het gehakt samen met 2/3 van de harissa, het ei, peper en zout en de panko in een kom. Mix goed tot een geheel. Draai vervolgens met je handen 8 gelijke gehaktballen van het mengsel met een doorsnee van ongeveer 5 cm. Verhit 1/3 van de olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballen goudbruin op laag vuur. Keer regelmatig om.
3
Snijd ondertussen de aubergine in plakken. Verhit ½ van de overige olijfolie in een grillpan en gril de plakken aubergine aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
4
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers uit. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook. Voeg de parelcouscous toe met de overige harissa, de gegrilde aubergine en gehaktballen. Mix alles goed door elkaar en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verbrokkel de feta en hak de peterselie fijn. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de feta, peterselie en granaatappelpitjes.

Hier komt parelcouscous vandaan

Parelcouscous, ook bekend als Israëlische couscous, heeft zijn oorsprong in het Midden-Oosten. Het werd in de jaren 1950 in Israël ontwikkeld door een bedrijf genaamd Osem. Het idee achter parelcouscous was om een nieuw soort pasta te creëren, vergelijkbaar met couscous, maar met een andere textuur.

In tegenstelling tot de traditionele couscous die uit fijne korrels bestaat, is parelcouscous groter van formaat en is het qua uiterlijk vergelijkbaar met kleine balletjes of parels. Vandaar ook de naam parelcouscous! Parelcouscous heeft een stevige en licht nootachtige smaak. De kleine balletjes nemen goed smaken op en zijn veelzijdig in gebruik. Zo worden ze vaak gebruikt als basis in salades, maar ook wordt het geserveerd als bijgerecht bij vlees en groenten, of zelfs toegevoegd in soepen. Hoewel parelcouscous is ontstaan in Israël, is het inmiddels wereldwijd populair geworden en wordt het in verschillende keukens en culinaire creaties gebruikt.

Meer (parel)couscous recepten

Couscous gerechten zijn over het algemeen perfect als snelle maaltijd. Ideaal voor op doordeweekse dagen of op een drukke weekenddag! Pittige makreelcouscous met sugar snaps, couscousbowl met Marokkaanse kip en abrikozen, paprikastoof met couscous en feta en zélfs paella gemaakt van parelcouscous met zeevruchten. Er bestaan ontzettend veel gerechten met (parel)couscous en het leuke eraan is dat je hier zelf heel goed mee kunt variëren. Kies ingrediënten uit die jij lekker vindt en combineer het met couscous!

Wil je meer recepten met (parel)couscous ontdekken? Bekijk hier alle couscous recepten op Eatertainment en ga zelf aan de slag met jouw favoriet!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via