Kook jij al regelmatig met harissa? Harissa is een chilipasta die veel voorkomt in Noord-Afrika, met name in Tunesië. De belangrijkste ingrediënten zijn rode pepers, knoflook en olijfolie. Harissa heeft wat weg van sambal of chilisaus en wordt gebruikt bij heel veel verschillende bereidingen, waaronder deze heerlijke harissa gehaktballen met parelcouscous.
Wist je dat parelcouscous ook wel ptitim of Israëlische couscous genoemd wordt? Het is dan ook afkomstig uit Israël, waar het is ontstaan rond 1950. Doordat er een flink tekort was aan rijst (wat men daar toen veel at), ging de bevolking op zoek naar een alternatief. Dit werd tarwegries: kleine, ronde deegbolletjes die ze roosterden voor extra smaak en een stevigere bite.
Een aantal tientallen jaren later, vanaf de jaren ’90, begon men ook buiten Israël te koken met parelcouscous. Vooral in de Verenigde Staten en in Europa werd het een steeds bekender ingrediënt, mede doordat er steeds meer gerechten uit de Mediterrane keuken werden bereid. Vandaag de dag wordt parelcouscous in tal van gerechten gebruikt en verwerkt. Denk aan verschillende salades met parelcouscous, in eenpansgerechten of in verschillende gerechten met vlees of vis. Hieronder delen we een aantal heerlijke recepten!
Couscous gerechten zijn over het algemeen perfect als snelle maaltijd. Ideaal voor op doordeweekse dagen of op een drukke weekenddag! Pittige makreelcouscous met sugar snaps, couscousbowl met Marokkaanse kip en abrikozen, paprikastoof met couscous en feta en zélfs paella gemaakt van parelcouscous met zeevruchten. Er bestaan ontzettend veel gerechten met (parel)couscous en het leuke eraan is dat je hier zelf heel goed mee kunt variëren. Kies ingrediënten uit die jij lekker vindt en combineer het met couscous!
Wil je meer recepten met (parel)couscous ontdekken? Bekijk hier alle couscous recepten op Eatertainment en ga zelf aan de slag met jouw favoriet!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment