Creamy Pumkin Spice Pasta
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Creamy pumpkin spice pasta

Er is niets zo lekker als een bord gevuld met romige pasta. Deze creamy pumpkin spice pasta van Chefke Luc is er eentje voor in de boeken. Een romige saus gemaakt van pompoen, pumpkin spice kruiden en burrata, met daarbij een vleugje wodka, afgetopt met krokant gebakken pancetta en romige burrata. Klinkt als muziek in de oren!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept creamy pumpkin spice pasta

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen doormidden. Verwijder de schil en snijd in gelijkmatige blokjes. Verdeel de pompoen over een ovenschaal en verdeel de olijfolie erover met wat zout. Schud door elkaar. Pel de knoflook en voeg samen met de rozemarijn toe aan de ovenschaal. Rooster de pompoen 30 min. in de oven tot gaar.
2
Breng ondertussen een pan met water en wat zout aan de kook. Bereid de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar 1 pollepel kookvocht (per 2 personen).
3
Haal de pompoen uit de oven en voeg samen met de knoflook, zijtakjes van de rozemarijn, de kippenbouillon, pumpkin spice kruiden en ½ van de burrata toe aan de blender. Blend tot een gladde saus.
4
Verhit ondertussen een pan zonder boter of olijfolie en bak de pancetta krokant. Haal uit de pan en zet opzij tot gebruik. Pluk de blaadjes van de takjes salie en basilicum. Pel en snipper de ui en fruit 1 min. in de pan van de pancetta samen met de salieblaadjes. Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 min. pruttelen. Voeg de wodka samen met de pompoensaus, pastasaus, het kookvocht, basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas toe. Roer door en verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige burrata en wat tijm en serveer.

Romige gerechten voor iedere dag

Wanneer de bladeren van de bomen vallen, het zonnetje meer ruimte maakt voor wolken en de koudere dagen vaker voorkomen dan de warmere dagen kunnen wij maar aan één ding denken: het is herfst! En laat deze periode nu perfect zijn voor romige gerechten. Van die gerechten die je hart sneller laten kloppen. Puur comfort, hartverwarmend en gewoonweg lekker. Deze creamy pumpkin spice pasta van Chefke Luc is zo’n voorbeeld hiervan. Een romige saus boordevol herfstspecerijen als pumpkin spice, met groenten als (natuurlijk) pompoen en afgetopt met kruiden en burrata. Lekkerder kan het haast niet! Een klassieke pasta pesto is nog zo’n voorbeeld van een pasta vol room. Iedere hap is gegarandeerd genieten.

Een ander voorbeeld van een romig gerecht dat zich perfect leent voor een gure herfstdag is een van onze vele soep recepten. Soepen zijn ideaal voor wanneer je jezelf wilt opwarmen met wat lekkers! Kies bijvoorbeeld voor een vers gemaakte courgettesoep en serveer het met een warm sneetje brood om lekker te dippen. Ook lekker: een zoete aardappelsoep. Zo’n soep is een van onze vele zoete aardappel recepten waarmee je je dag een stuk beter maakt!

Risotto recepten zijn ook heerlijke romige gerechten waar je ons iedere dag mee kan verblijden. Of het nu een risotto is met vlees, vis of vegetarisch, de keuze is reuze! Zo lang je het maar aftopt met wat Parmezaanse kaas om het nóg romiger te maken.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via