Print opties

Sluiten

Pasta met pompoen en walnoot-knoflookkruim

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Kook de pasta in 12 min. beetgaar in ruim water met zout. Voeg de laatste 6 min. van de kooktijd de pompoenstukjes toe.
2
Hak ondertussen de ongezouten walnoten zeer fijn (gebruik eventueel het hakmolentje van de staafmixer). Pel en snijd de knoflook fijn en snijd de salie fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de walnoten en knoflook toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Meng de salie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Giet de pasta en pompoen af, maar vang 2 el kookvocht (per 4 personen) op. Doe de pasta en pompoen terug in de pan. Meng op laag vuur de helft van de walnoten-knoflookkruim erdoor. Roer het achtergehouden pastawater en de overige olijfolie erdoor. Roer tot de pompoen een beetje uit elkaar valt en aan de pasta plakt als een saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de overige walnoten-knoflookkruim.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.