Zelf pastasaus maken is zo gedaan en supersimpel! Deze tomatensaus met paprika zit boordevol groenten. Helemaal niet moeilijk met gesneden roerbakgroenten. In dit gerecht gebruiken we lekkere Italiaanse roerbakgroente. Geniet binnen 20 minuten van een goedgevulde pasta.
Tip: dit gerecht is heel eenvoudig vegetarisch te maken door de saucijzen te vervangen door vegetarische worstjes!
Fan van worst met pasta? Probeer ook eens onze rigatoni pasta met chorizo en gehakt of gnocchi met chorizo-tomatensaus.
De juiste pasta bij de juiste saus kan net dat beetje extra toevoegen aan je gerecht. Maar welke pasta hoort nou bij welke saus? Uiteraard helpen we je graag op weg!
Bij stevige sauzen met vlees, zoals de bekende en overheerlijke pasta bolognese, gebruik je het liefst een lange en dikkere pastasoort als pappardelle. In Nederland wordt bolognese vaak gecombineerd met spaghetti maar een stevigere pasta geeft de beste smaak. Ervaar het zelf met deze pasta met vegetarische ragù Bolognese.
Aan de slag met een gladde saus? Dan is een dunne pasta zoals tagliatelle of spaghetti het advies. Denk aan een heerlijke pasta pesto zoals deze pasta pesto met kip, spinazie en tomaatjes of tagliatelle met roomsaus en paddenstoelen.
Voor pasta’s met een volle en goedgevulde saus, zoals dit gerecht, is een holle pasta als penne of rigatoni de beste keuze. De saus hecht zich dan goed aan de pasta, wat zorgt voor de beste smaakbeleving. Ook gekrulde of gedraaide pasta’s zijn hiervoor bijzonder geschikt. Uiteraard hebben we hiervoor ook lekkere recepten. Wat dacht je van pasta met aubergine-tomatensaus of romige pasta met kip in parmaham?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment