In samenwerking met:
Penne met saucijs en paprika-tomatensaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pasta penne met saucijs en paprika-tomatensaus

Zelf pastasaus maken is zo gedaan en supersimpel! Deze tomatensaus met paprika zit boordevol groenten. Helemaal niet moeilijk met gesneden roerbakgroenten. In dit gerecht gebruiken we lekkere Italiaanse roerbakgroente. Geniet binnen 20 minuten van een goedgevulde pasta.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pasta penne met saucijs en paprika-tomatensaus

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de paprika en ui in grove stukken. Verhit de helft van de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Fruit de paprika en ui kort aan. Draai het vuur laag en voeg de Italiaanse kruiden en paprikapoeder toe. Laat dit 2 min. mee bakken. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 min. doorkoken op laag vuur.
2
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd bij het afgieten een kwart van het kookvocht apart.
3
Snijd de saucijs in plakjes. Verwarm de resterende olijfolie in een grote bakpan op hoog vuur en bak de worst 3 min. Voeg de roerbakgroenten toe en laat dit 3 min. mee bakken.
4
Pureer de tomatensaus met behulp van een staafmixer. Voeg eventueel een beetje van het kookvocht van de pasta toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
5
Voeg de pasta en paprika-tomatensaus toe aan de gebakken groenten. Verwarm het geheel nog 3 min. op middelhoog vuur. Voeg regelmatig een scheutje van het kookvocht van de pasta toe zodat het geheel niet te droog word tijdens het verwarmen.
6
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en maak het gerecht af met blaadjes verse basilicum.

Tip: dit gerecht is heel eenvoudig vegetarisch te maken door de saucijzen te vervangen door vegetarische worstjes!

Fan van worst met pasta? Probeer ook eens onze rigatoni pasta met chorizo en gehakt of gnocchi met chorizo-tomatensaus.

Welke pasta bij welke saus?

De juiste pasta bij de juiste saus kan net dat beetje extra toevoegen aan je gerecht. Maar welke pasta hoort nou bij welke saus? Uiteraard helpen we je graag op weg!

Bij stevige sauzen met vlees, zoals de bekende en overheerlijke pasta bolognese, gebruik je het liefst een lange en dikkere pastasoort als pappardelle. In Nederland wordt bolognese vaak gecombineerd met spaghetti maar een stevigere pasta geeft de beste smaak. Ervaar het zelf met deze pasta met vegetarische ragù Bolognese.

Aan de slag met een gladde saus? Dan is een dunne pasta zoals tagliatelle of spaghetti het advies. Denk aan een heerlijke pasta pesto zoals deze pasta pesto met kip, spinazie en tomaatjes of tagliatelle met roomsaus en paddenstoelen.

Voor pasta’s met een volle en goedgevulde saus, zoals dit gerecht, is een holle pasta als penne of rigatoni de beste keuze. De saus hecht zich dan goed aan de pasta, wat zorgt voor de beste smaakbeleving. Ook gekrulde of gedraaide pasta’s zijn hiervoor bijzonder geschikt. Uiteraard hebben we hiervoor ook lekkere recepten. Wat dacht je van pasta met aubergine-tomatensaus of romige pasta met kip in parmaham?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Diëten
Balans
Soort
Pasta
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via