Print opties

Sluiten

Pasta penne met saucijs en paprika-tomatensaus

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd de paprika en ui in grove stukken. Verhit de helft van de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Fruit de paprika en ui kort aan. Draai het vuur laag en voeg de Italiaanse kruiden en paprikapoeder toe. Laat dit 2 min. mee bakken. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 min. doorkoken op laag vuur.
2
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd bij het afgieten een kwart van het kookvocht apart.
3
Snijd de saucijs in plakjes. Verwarm de resterende olijfolie in een grote bakpan op hoog vuur en bak de worst 3 min. Voeg de roerbakgroenten toe en laat dit 3 min. mee bakken.
4
Pureer de tomatensaus met behulp van een staafmixer. Voeg eventueel een beetje van het kookvocht van de pasta toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
5
Voeg de pasta en paprika-tomatensaus toe aan de gebakken groenten. Verwarm het geheel nog 3 min. op middelhoog vuur. Voeg regelmatig een scheutje van het kookvocht van de pasta toe zodat het geheel niet te droog word tijdens het verwarmen.
6
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en maak het gerecht af met blaadjes verse basilicum.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.