Tagliatelle met paddenstoelenroomsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tagliatelle met paddenstoelenroomsaus

Een snelle en makkelijke maaltijd op tafel zetten? Deze romige tagliatelle staat in een handomdraai klaar! Dit vegetarische recept krijgt een volle smaak dankzij de verschillende soorten paddenstoelen. Top af met de aromatische tijm.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept tagliatelle met paddenstoelenroomsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar één soeplepel kookvocht.
2
Pel en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de paddenstoelen grof. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en ris de tijm van de takjes.
3
Verhit de olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen 10 min. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de Parmezaanse kaas, de helft van de tijm, de crème fraîche, peper, zout en het bewaarde kookvocht van de tagliatelle toe.
4
Voeg de tagliatelle toe aan de saus en meng goed door. Serveer de pasta met de resterende blaadjes tijm.

Hoe lang moet tagliatelle koken?

Tagliatelle kook je ongeveer 7 tot 10 minuten. Zorg dat je voldoende water gebruikt, 1 liter per 100 gram pasta. Ook kun je wat zout toevoegen aan het water. Tussendoor kun je even checken of je pasta al gaar is, wanneer je voor iets meer bite wilt gaan kun je ervoor kiezen om je pasta iets korter te koken.

Wat is tagliatelle precies?

Tagliatelle is één van de bekendste Italiaanse pastasoorten. Het zijn lange slierten van ongeveer 7 mm breed. De pasta wordt eigenlijk altijd geserveerd met een saus, bolognese saus is hier de bekendste van.

Hoeveel tagliatelle per persoon?

Voor tagliatelle wordt over het algemeen ongeveer 100 tot 125 gram per persoon aanbevolen als onderdeel van een hoofdmaaltijd. Dit is ongeveer 1 tot 1,5 nestje tagliatelle per persoon. Dit is echter een richtlijn en de exacte hoeveelheid kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de eetlust van de persoon, eventuele bijgerechten en sauzen, en het type maaltijd (lunch of diner).

Meer pasta recepten

Met de pasta recepten zet je snel een lekkere maaltijd op tafel. Met de 700 verschillende pastasoorten is er genoeg keuze. Bekijk snel de verschillende pasta recepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?