Een snelle en makkelijke maaltijd op tafel zetten? Deze romige tagliatelle staat in een handomdraai klaar! Dit vegetarische recept krijgt een volle smaak dankzij de verschillende soorten paddenstoelen. Top af met de aromatische tijm.
Tagliatelle kook je ongeveer 7 tot 10 minuten. Zorg dat je voldoende water gebruikt, 1 liter per 100 gram pasta. Ook kun je wat zout toevoegen aan het water. Tussendoor kun je even checken of je pasta al gaar is, wanneer je voor iets meer bite wilt gaan kun je ervoor kiezen om je pasta iets korter te koken.
Tagliatelle is één van de bekendste Italiaanse pastasoorten. Het zijn lange slierten van ongeveer 7 mm breed. De pasta wordt eigenlijk altijd geserveerd met een saus, bolognese saus is hier de bekendste van.
Voor tagliatelle wordt over het algemeen ongeveer 100 tot 125 gram per persoon aanbevolen als onderdeel van een hoofdmaaltijd. Dit is ongeveer 1 tot 1,5 nestje tagliatelle per persoon. Dit is echter een richtlijn en de exacte hoeveelheid kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de eetlust van de persoon, eventuele bijgerechten en sauzen, en het type maaltijd (lunch of diner).
Met de pasta recepten zet je snel een lekkere maaltijd op tafel. Met de 700 verschillende pastasoorten is er genoeg keuze. Probeer bijvoorbeeld eens deze pasta pesto met gebakken feta en broccoli! Bekijk snel de verschillende pasta recepten. Kies ook eens voor een van de risotto recepten, een rijst variant die veel weg heeft van pasta.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment