Ragù is van oorsprong een Italiaanse vleessaus voor bij de pasta. We maken echter een vegetarische variant en vervangen het vlees door een veelal bekende vleesvervanger: linzen. Als pasta kiezen we voor pappardelle, een brede lintpasta.
De appassimento techniek is uniek omdat hierbij de druiven zo lang mogelijk blijven rijpen en pas op het laatste moment met de hand worden geoogst. Hierdoor heb je een hoger suikergehalte en krijg je een bijzonder smaakvolle en intense wijn.
Torrevento Passione Reale Appassimento 2020: linzen vragen door hun wat melig/droge karakter om een volle stevige rode wijn vandaar deze mooie volle rode wijn. Rijpe neus, heerlijk stevig, veel donker fruit, pruimen, bessen en chocolade. Een fluweelzachte, delicaat fruitige en niet te zwaar wijn. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan!
Ragù is een Italiaanse saus die meestal wordt gemaakt met tomaten, vlees (vaak rundvlees, varkensvlees of wild), ui, wortel, bleekselderij en kruiden zoals oregano en basilicum. Het wordt meestal geserveerd met pasta, zoals tagliatelle of spaghetti.
Ragù vindt zijn oorsprong in de Italiaanse keuken en is een traditioneel gerecht uit Bologna, in de regio Emilia-Romagna. Het wordt beschouwd als een van de meest emblematische gerechten van de regio en is inmiddels populair geworden over de hele wereld.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment