Print opties

Sluiten

Pierogi

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 40min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Doe de helft van de boter samen met het water in een pannetje en zet op laag vuur. Roer tot de boter is gesmolten en haal dan de pan van het vuur.
2
Zeef de bloem met het zout boven een ruime kom. Giet het botermengsel erbij en mix tot een korrelig deeg. Klop de eidooier los en voeg toe aan het deeg. Mix tot er een bal ontstaat. Bestuif je aanrecht met wat bloem en kneed het deeg hierop 2 min. met je handen tot een gladde bal. Doe terug in de (schone) kom en dek 1 uur af met een theedoek om te rusten.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen in 15 min. zacht. Pel en snipper de ui. Verhit de overige boter in een pan op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin. Doe de helft van de ui samen met de gekookte aardappelen, cheddar, ¾ van de zure room en wat peper en zout in een kom en pureer met een staafmixer tot een gladde vulling.
4
Bestruif je aanrecht opnieuw met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap. Steek met een garneerring of een klein deksel rondjes uit het deeg. Schep ½ el van de vulling in het midden van het deegrondje en vouw het deeg over de vulling tot een halve maan. Druk de randen dicht met je vinger en druk zachtjes aan met een vork. Herhaal deze stappen tot het deeg en de vulling op is.
5
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de pierogi in 5 min. gaar. De pierogi zijn gaar wanneer ze gaan drijven.
6
Hak ondertussen de bieslook fijn. Leg de pierogi op een bord of schaal en garneer met de overgebleven ui, zure room en bieslook.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.