Goulashsoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Goulashsoep

Goulash is een Hongaarse soep gemaakt met gestoofd rundvlees en paprikapoeder. De smaak heeft een licht pittige touch en doordat het rundvlees wordt gestoofd in tomaat en bouillon wordt het heerlijk zacht.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept goulashsoep

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 25min
1
Pel en snipper de ui. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken.
2
Snijd de riblappen in stukjes van circa 2 cm. Bestrooi royaal met peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees en de spekreepjes rondom bruin. Haal uit de pan en leg op een bord.
3
Bak de ui en paprika 2 à 3 min. in het bakvet van de riblappen. Roer het karwijzaad, de chilivlokken en het paprikapoeder door de groenten en bak nog eens 2 à 3 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 à 2 min. mee.
4
Leg het vlees terug in de pan, schenk de bouillon en tomatenblokjes erbij en stoof het vlees in 2 à 2,5 uur zacht en gaar. Hak ondertussen de peterselie fijn.
5
Voeg de laatste 15 min. de aardappelen toe aan de soep en kook gaar. Verdeel de soep over soepkommen, garneer met peterselie en serveer met zure room en brood.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Soep
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via