Goulashsoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Goulashsoep

Goulash is een Hongaarse soep gemaakt met gestoofd rundvlees en paprikapoeder. De smaak heeft een licht pittige touch en doordat het rundvlees wordt gestoofd in tomaat en bouillon wordt het heerlijk zacht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept goulashsoep

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 25min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken.
2
Snijd de riblappen in stukjes van circa 2 cm. Bestrooi royaal met peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees en de spekreepjes rondom bruin. Haal uit de pan en leg op een bord.
3
Bak de ui en paprika 2 à 3 min. in het bakvet van de riblappen. Roer het karwijzaad, de chilivlokken en het paprikapoeder door de groenten en bak nog eens 2 à 3 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 à 2 min. mee.
4
Leg het vlees terug in de pan, schenk de bouillon en tomatenblokjes erbij en stoof het vlees in 2 à 2,5 uur zacht en gaar. Hak ondertussen de peterselie fijn.
5
Voeg de laatste 15 min. de aardappelen toe aan de soep en kook gaar. Verdeel de soep over soepkommen, garneer met peterselie en zure room.

Tip: lekker met wat brood om in de soep te dippen.

Wat is goulashsoep?

Goulashsoep is een hartige soep uit de Hongaarse keuken, gemaakt met mager rundvlees, paprika, uien en andere kruiden. Het wordt vaak geserveerd met aardappelen, noedels of brood en is een stevig en voedzaam gerecht dat perfect is voor koude dagen.

Welk vlees past er in een goulashsoep?

Goulashsoep wordt traditioneel gemaakt met mager rundvlees, zoals runderstoofvlees, maar soms worden ook andere soorten vlees, zoals varkensvlees, lamsvlees of wild, gebruikt.

Wat eet je bij goulashsoep?

Goulashsoep wordt vaak geserveerd met aardappelen, noedels of brood, zoals zuurdesembrood of roggebrood. Soms wordt er ook zure room of paprikapoeder over gestrooid als finishing touch om de smaak te versterken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Soep
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via