Goulashsoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min

Goulashsoep

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 25min
1
Pel en snipper de ui. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken.
2
Snijd de riblappen in stukjes van circa 2 cm. Bestrooi royaal met peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees en de spekreepjes rondom bruin. Haal uit de pan en leg op een bord.
3
Bak de ui en paprika 2 à 3 min. in het bakvet van de riblappen. Roer het karwijzaad, de chilivlokken en het paprikapoeder door de groenten en bak nog eens 2 à 3 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 à 2 min. mee.
4
Leg het vlees terug in de pan, schenk de bouillon en tomatenblokjes erbij en stoof het vlees in 2 à 2,5 uur zacht en gaar. Hak ondertussen de peterselie fijn.
5
Voeg de laatste 15 min. de aardappelen toe aan de soep en kook gaar. Verdeel de soep over soepkommen, garneer met peterselie en serveer met zure room en brood.