In samenwerking met:
pistache tiramisu
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Pistache tiramisu

Pistache is helemaal hot topic en dat snappen wij heel goed! Wist je dat er heel goed een overheerlijke tiramisu mee kan maken? Voor het maken van deze smaakvolle pistache tiramisu heb je helemaal niet zoveel ingrediënten nodig én je maakt het al in 20 minuten. Ideaal, want deze luchtige tiramisu is direct klaar en hoeft niet op te stijven!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten vulling
Ingrediënten topping
Extra benodigdheden

Recept pistache tiramisu

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Neem een ruime kom en voeg hier 250 ml Blue Band Finesse 31%, Violife Creamy block, pistachepasta, het vanille-extract en 3 el kristalsuiker aan toe. Mix met een staafmixer in ongeveer 2-3 min. tot een glad en stevig geheel.
2
Maal 200 gr Biscoff® speculooskoekjes fijn of hak fijn met een mes.
3
Verwarm in een klein steelpannetje de Biscoff® speculoospasta tot het zacht en vloeibaar is.
4
Verdeel over elk glas een laagje verkruimelde speculooskoekjes. Drizzle over elk glas ½ eetlepel van de vloeibare speculoospasta. Schep hierover een laag romige pistachevulling. Herhaal deze stap nog een keer.
5
Klop voor de topping 150 ml Blue Band Finesse 31% met 3 el kristalsuiker tot het stijf is. Dit duurt ongeveer 2-3 min. Schep het mengsel in een spuitzak en decoreer elk glas met toefjes opgeklopte Finesse.
6
Drizzle wat van de vloeibare speculoospasta over de topping. Hak de pistachenoten heel fijn en verdeel over de glazen. Decoreer met een Biscoff® speculooskoekje.

De lekkerste variaties van tiramisu

Ben je van plan om zelf tiramisu te maken? Stap eens af van de klassieke tiramisu en ga voor een twist! Dit Italiaanse toetje heeft het allemaal: espresso, mascarpone, lange vingers en chocolade. Maar wist je dat je met een kleine aanpassing al een lekkere twist kan toevoegen? Zo gaan we bij deze pistache tiramisu voor speculoos én pistache. De koffie laten we in dit recept achterwege, maar geloof ons: dit mis je geen moment! De pistachepasta en speculoos pasta maakt de tiramisu lekker romig en de pistachenoten en stukjes speculoos koek geven een knapperige touch. Heerlijk!

Naast de pistache tiramisu hebben we nog tal van andere verrassende varianten voor je klaarstaan! Ga bijvoorbeeld voor deze frisse rabarber tiramisu. Deze heerlijke variant op de klassieker steelt de show dankzij de lekkere smaken van rabarber én de prachtige kleuren. Naast rabarber kan je ook gaan voor een tiramisu van sinaasappel. Deze tiramisu bevat de ingrediënten van de klassieke tiramisu, denk aan mascarpone en lange vingers, maar krijgt een twist door de toevoeging van sinaasappel én rozemarijn. Decoreer met chocolade en je hebt een match made in heaven.

Wil je tiramisu op een totaal andere manier verwerken? Maak dan eens deze tiramisu cookies. Deze chewy koekjes toppen we af met een vanille-mascarpone crème en een laagje cacao. Zeker weten dat je gaat genieten van deze koekjes. Iets anders bakken? Ga dan voor tiramisu cupcakes! De naturel cupcakes toppen we af met de welbekende koffie mascarpone crème, natuurlijk met een laagje cacao on top.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?