Een maaltijd die binnen 15 minuten op tafel staat? Het lukt je met deze orzo met ‘nduja! In de orzo verwerken we naast ‘nduja ook grote garnalen, sjalot en babyspinazie. De ‘nduja geeft een heerlijke smaak aan de garnalen, doordat je de garnalen bakt in de ‘nduja. Dit wil je proeven!
‘Nduja is een pittige, smeerbare worst die oorspronkelijk afkomstig is uit de regio Calabrië in Zuid-Italië. Het wordt gemaakt van varkensvlees, gemengd met rode pepervlokken, zout en kruiden. Vervolgens wordt de smeerbare worst gerijpt. Het resultaat is een zeer smaakvol en kruidig product met een pittige kick. ‘Nduja wordt vaak gebruikt als smaakmaker in verschillende gerechten, zoals pastasauzen, spreads voor brood, op pizza’s en in stoofschotels.
Ook deze romige pasta met ‘nduja en ricotta is een aanrader. Een smaakvol gerecht met lekker veel groenten én het staat binnen 20 minuten op tafel! Tegenwoordig is ‘nduja gewoon te koop in de meeste supermarkten, wat het een ideaal ingrediënt maakt om heerlijke gerechten mee te bereiden.
Dol op de Italiaanse keuken? Dan zet je wekelijks vast en zeker minimaal één keer een heerlijke pasta op tafel! Met de lekkerste pasta recepten op Eatertainment stel je heel gemakkelijk jouw weekmenu samen. Combineer met gerechten uit andere keukens over heel de wereld en zorg dat je lekker afwisselt in wat je iedere dag op tafel zet.
Een van onze favoriete pasta recepten is deze romige Parmezaanse kaas pasta. Met weinig ingrediënten zet je dit heerlijke gerecht al in een kwartier op tafel. Wat wil je nog meer? Ook ontzettend lekker is deze pasta pesto met gebakken feta en broccoli. Door de groenten samen met de feta in de oven te bereiden en dit vervolgens te mengen met de spaghetti, wordt het geheel heerlijk romig. Combineer met een zelfgemaakte basilicum-dille pesto en je hebt een gerecht om je vingers bij af te likken! Bekijk alle vegetarische recepten en ontdek de mogelijkheden voor het maken van een vegetarische pasta.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment