Orzo Met 'nduja 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Bevat vlees

Orzo met ‘nduja

Een maaltijd die binnen 15 minuten op tafel staat? Het lukt je met deze orzo met ‘nduja! In de orzo verwerken we naast ‘nduja ook grote garnalen, sjalot en babyspinazie. De ‘nduja geeft een heerlijke smaak aan de garnalen, doordat je de garnalen bakt in de ‘nduja. Dit wil je proeven!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept orzo met ‘nduja

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half kopje kookvocht (per 2 personen) op bij het afgieten.
2
Pel en snipper de sjalot. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 min. Voeg de ‘nduja toe en bak 1 min. mee. Voeg de garnalen toe en bak 3 min. Voeg de spinazie samen met wat peper en zout toe en bak tot de spinazie is geslonken.
3
Voeg de orzo toe samen met een beetje pastawater en breng het geheel eventueel extra op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de orzo over de borden. Pluk de blaadjes van de basilicum en verdeel over de orzo. Verkruimel de feta erboven en maak af met een snuf peper.

Wat is ‘nduja?

‘Nduja is een pittige, smeerbare worst die oorspronkelijk afkomstig is uit de regio Calabrië in Zuid-Italië. Het wordt gemaakt van varkensvlees, gemengd met rode pepervlokken, zout en kruiden. Vervolgens wordt de smeerbare worst gerijpt. Het resultaat is een zeer smaakvol en kruidig product met een pittige kick. ‘Nduja wordt vaak gebruikt als smaakmaker in verschillende gerechten, zoals pastasauzen, spreads voor brood, op pizza’s en in stoofschotels.

Ook deze romige pasta met ‘nduja en ricotta is een aanrader. Een smaakvol gerecht met lekker veel groenten én het staat binnen 20 minuten op tafel! Tegenwoordig is ‘nduja gewoon te koop in de meeste supermarkten, wat het een ideaal ingrediënt maakt om heerlijke gerechten mee te bereiden.

Meer smaakvolle pasta’s

Dol op de Italiaanse keuken? Dan zet je wekelijks vast en zeker minimaal één keer een heerlijke pasta op tafel! Met de lekkerste pasta recepten op Eatertainment stel je heel gemakkelijk jouw weekmenu samen. Combineer met gerechten uit andere keukens over heel de wereld en zorg dat je lekker afwisselt in wat je iedere dag op tafel zet.

Een van onze favoriete pasta recepten is deze romige Parmezaanse kaas pasta. Met weinig ingrediënten zet je dit heerlijke gerecht al in een kwartier op tafel. Wat wil je nog meer? Ook ontzettend lekker is deze pasta pesto met gebakken feta en broccoli. Door de groenten samen met de feta in de oven te bereiden en dit vervolgens te mengen met de spaghetti, wordt het geheel heerlijk romig. Combineer met een zelfgemaakte basilicum-dille pesto en je hebt een gerecht om je vingers bij af te likken!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Soort
Pasta
Vlees
Voorkeuren
Bevat vis
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via