Portobello Stoofpotje Met Abrikozen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Portobello stoofpotje met abrikozen

Wanneer het buiten koud en guur is, zetten we graag een heerlijk stoofpotje op tafel. Kies bijvoorbeeld eens voor deze vegetarische variant met portobello, abrikozen en smeuïge aardappelpuree.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept portobello stoofpotje met abrikozen

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
1
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de aardappelen gaar.
2
Snijd de kastanjechampignons in kwartjes en snipper de rode uien fijn. Verhit 1/2 van de boter in een pan met dikke bodem en bak de ui aan. Voeg het bier toe aan de ui en breng aan de kook. Indien je liever geen bier gebruikt, sla je deze stap over. Voeg vervolgens de kastanjechampignons, portobello’s, abrikozen, kruidnagel, ontbijtkoek, laurier, rozemarijn en paddenstoelenbouillon toe. Laat het geheel 7 minuten koken tot de portobello’s gaar zijn. Verwijder vervolgens de rozemarijn, kruidnagel en laurier.
3
Giet de aardappelen af en stamp samen met 1/2 van de boter en de melk tot een romige puree. Serveer de aardappelpuree samen met het portobello stoofpotje.

Wat is een stoofpotje?

Een stoofpotje is een gerecht dat langzaam gegaard wordt. Het gerecht laat je voor langere tijd op het vuur sudderen. Traditioneel bestaan stoofpotten uit stukken vlees en groenten die langere tijd nodig hebben om te garen. Tegenwoordig zijn er talloze stoofpotjes recepten met verschillende ingrediënten.

Welke groenten zijn lekker in een stoofpot?

Stoofpotten zijn heerlijke gerechten voor in de winter. Het is erg lekker om groenten als wortel, selderij, champignons, paprika en ui te verwerken in een stoofpotje.

Welke rode wijn serveer je bij een stoofpotje?

Bij een stoofpotje past over het algemeen een stevige rode wijn die goed samengaat met de rijke smaken van het gerecht. Denk aan een Syrah/Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon of Malbec. Kies een wijn die past bij jouw persoonlijke smaakvoorkeur en bij de specifieke ingrediënten van het stoofpotje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via