Portobello Stoofpotje Met Abrikozen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Portobello stoofpotje met abrikozen

Wanneer het buiten koud en guur is, zetten we graag een heerlijk stoofpotje op tafel. Kies bijvoorbeeld eens voor deze vegetarische variant met portobello, abrikozen en smeuïge aardappelpuree.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept portobello stoofpotje met abrikozen

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
1
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de aardappelen gaar.
2
Snijd de kastanjechampignons in kwartjes en snipper de rode uien fijn. Verhit 1/2 van de boter in een pan met dikke bodem en bak de ui aan. Voeg het bier toe aan de ui en breng aan de kook. Indien je liever geen bier gebruikt, sla je deze stap over. Voeg vervolgens de kastanjechampignons, portobello’s, abrikozen, kruidnagel, ontbijtkoek, laurier, rozemarijn en paddenstoelenbouillon toe. Laat het geheel 7 minuten koken tot de portobello’s gaar zijn. Verwijder vervolgens de rozemarijn, kruidnagel en laurier.
3
Giet de aardappelen af en stamp samen met 1/2 van de boter en de melk tot een romige puree. Serveer de aardappelpuree samen met het portobello stoofpotje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via