Wanneer het buiten koud en guur is, zetten we graag een heerlijk stoofpotje op tafel. Kies bijvoorbeeld eens voor deze vegetarische variant met portobello, abrikozen en smeuïge aardappelpuree.
Een stoofpotje is een gerecht dat langzaam gegaard wordt. Het gerecht laat je voor langere tijd op het vuur sudderen. Traditioneel bestaan stoofpotten uit stukken vlees en groenten die langere tijd nodig hebben om te garen. Tegenwoordig zijn er talloze stoofpotjes recepten met verschillende ingrediënten.
Stoofpotten zijn heerlijke gerechten voor in de winter. Het is erg lekker om groenten als wortel, selderij, champignons, paprika en ui te verwerken in een stoofpotje.
Bij een stoofpotje past over het algemeen een stevige rode wijn die goed samengaat met de rijke smaken van het gerecht. Denk aan een Syrah/Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon of Malbec. Kies een wijn die past bij jouw persoonlijke smaakvoorkeur en bij de specifieke ingrediënten van het stoofpotje.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment