Braziliaanse Visstoof Moqueca
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Braziliaanse visstoof ‘moqueca’

‘Moqueca’ of Braziliaanse visstoof is een traditioneel Braziliaans gerecht. Het oorspronkelijke recept bevat palmolie wat het gerecht een bijzondere smaak en kleur geeft. Toch kun je dit recept ook prima zonder palmolie bereiden. In dit recept krijgt het gerecht zijn kleur en smaak van de tomatenpuree en kokosmelk. De in limoen gemarineerde heilbot maakt het gerecht helemaal af!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept braziliaanse visstoof ‘moqueca’

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Droog de heilbot met keukenpapier en snijd in stukken van 5 cm. Meng de stukken in een kom met het limoensap- en rasp. Zet de kom afgedekt op een koele plek.
3
Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd samen met de sjalotten fijn. Snijd de wortel, rode paprika en de tomaten in blokjes van 1-2 cm. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en laat de sjalotten, wortel, paprika en knoflook 5 minuten op laag vuur garen.
4
Voeg de rode peper, tomatenpuree, paprikapoeder en komijn toe. Laat de specerijen 1 minuut meebakken om de smaak vrij te laten komen.
5
Voeg de visbouillon, kokosmelk en tomaten toe en breng aan de kook. Leg de heilbot in de pan en laat ongeveer 5-6 min meegaren in de pan. Zorg dat de heilbot goed bedekt is met vocht om de hele vis evenredig te garen. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de fijngehakte peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via