Snijd de sukadelappen in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Pel en pers de knoflook, snijd de champignons in plakjes en bak 5 min. mee.
2
Voeg de runderbouillon, rode wijn en tijm toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel 2 uur op laag vuur stoven met de deksel schuin op de pan.
3
Smelt de ongezouten roomboter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Schenk al roerend de kookroom erbij en laat kort doorkoken tot een gebonden saus. Meng de saus door het stoofvlees. Voeg de tuinerwten toe en roer goed door.
4
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Verdeel de eerste rol bladerdeeg over de bodem van een ovenschaal. Schep de stoofvleesvulling erbovenop. Rol de tweede rol bladerdeeg uit en dek de ovenschaal ermee af. Druk de randen goed aan en prik met een vork gaatjes in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg met het ei.
5
Zet de ovenschotel in de oven en bak de pot pie in 30-40 min. tot goudbruin en gaar. Serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.