In samenwerking met:
Paprikapoeder Pikant En Laurier Vegetarische Shepherd S Pie 02 V2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische Shepherd’s Pie

Ultiem comfortfood, zo zou je deze ovenschotel kunnen noemen! Door de toevoeging van cranberries en pastinaak krijgt het peulgehakt een friszure en zoete smaak die perfect samengaat met de romige aardappelpuree. Een gerecht dat je zeker een keer gemaakt moet hebben! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Vegetarische Shepherd’s Pie

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Verhit een pan met water en wat Verstegen Zeezout en kook de aardappelen in ongeveer 20 min. gaar. Giet af en laat goed uitstomen.
2
Pel en snipper ondertussen de sjalot en de knoflook fijn. Snijd de shiitake grof. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Bereid het Verstegen Kneed & Klaar Peulgehakt Klassiek Gekruid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de shiitake en pastinaak toe en bak 5 min. Rul het Verstegen Kneed & Klaar Peulgehakt Klassiek Gekruid samen met de tomatenpuree mee in de pan. Voeg de Verstegen Paprikapoeder pikant, Verstegen Laurier, de cranberries, doperwten en groentebouillon toe. Laat even rustig pruttelen en het meeste vocht verdampen.
4
Warm ondertussen de melk op in een steelpan, maar zorg dat het niet kookt. Stamp de aardappelen met behulp van een pureestamper fijn. Schenk de warme melk op de aardappelen en roer met een garde de ongezouten roomboter erdoorheen. Blijf net zo lang roeren tot de boter is gesmolten en goed is opgenomen. Breng op smaak met Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout.
5
Verdeel het gehaktmengsel over een ruime ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree eroverheen. Maak met de tanden van een vork een mooi patroon. Bak de ovenschotel in de oven voor 30 min. goudbruin.
6
Snijd de bieslook in dunne ringen. Haal de Shepherd’s Pie uit de oven en garneer met de bieslook.

Variatietip: liever een Shepherd’s Pie met vlees proberen? Gebruik dan eens pulled chicken voor een verrassende twist! 

Meer smaakvolle recepten uit de oven 

Op zoek naar meer lekkere recepten die je bereidt in de oven? No worries, wij hebben er genoeg voor je klaarstaan op onze website! Of je nu kiest voor een ovenschotel met vlees, vis of liever een vegetarisch recept. Kies voor wanneer je een avond vega wil deze vegetarische Shepherd’s Pie of hasselback pompoen caprese. Liever vlees? Maak dan deze goddelijke macaroni ovenschotel met gehakt! Visliefhebbers moeten juist deze Thaise zalmschotel uit de oven eens proberen. Makkelijk te maken, vol van smaak!  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?